fredag 8 februari 2013

JÖRN DONNERS DOKUMENTÄR
Perkele - kuvia Suomesta är bra. Vi såg den med T på bio på sjuttiotalet, när det begav sig. För några år sen kom den i tv någon juldag tror jag och nu då idag. Helt ok att se en tredje gång   : )


ATT FILOSOFERA I FÖNSTRET
har jag brukat göra - nångång på dan, men oftast på kvällen. Det har nu Miiu uptäckt.

Så fort jag ställer mig vid fönstret hoppar den upp på min rygg och tuggar på grönväxten.


IDAG I VERKSTAN
morgonshift med bröd och kaffe. Jag måste göra ett nytt horn åt stenbocken. Det ursprungliga var tunn mässing och vitsen var att det skulle böjas över bockens rygg. Men hur jag än lödde blev det det som kallas kall-lödning. Silverplattan glödde konkret, men ändå lyckades det inte. Nu gjorde jag ett nytt horn av tjockare mässing och så att det inte går över ryggen.

        Det lyckades genast.

På veckoslutet skall jag såga titanbiten. Den är alltså blåglödgad och skall nitas fast i hänget. Titan kan man inte löda.

YOGAN
visade sig vara utmärkt igen. Jag hade varit lite hängig och trött hela dagen, men ganska snart kände jag att det här blir bra. Kände mig söt och duktig. Och när jag kom till huvudstående föreslog jag att jag försöker komma upp själv. Jag lyckades GB (ganska bra) två gånger, men sen föreslog Monica att jag skulle göra det själv mot en pelare (fyrkantig). Och det lyckades. Jag lösgjorde mig försiktgt från pelarn och hölls själv ganska ok. Så här tänker jag nu fortsätta en tid, så ser man sen   : )

MIDDAGEN
på torsdan blir sällan före nio. Jag hade ju inte läst Husis så nu hann jag med halva och så börja Perkele.

I MORGON
trad fredag.


2 kommentarer:

  1. Hieno kuva teistä Miiun kanssa. Väritys menee niin yksiin :)

    SvaraRadera
  2. Jeps. Miiun silmätkin ovat hienot : )

    SvaraRadera