torsdag 21 februari 2013

IDAG I VERKSTADEN

besök av Yvonne. Det var jätte trevligt! Det enda som inte var trevligt var att länkmaskinens sågdel inte funka. Och det var nog min dumhet. Det står tydligt på engelska att man skall ge höga varv med hängborren men lugnt och långsamt skära länkarna. Vi håsade nog onödigt. Tryckte för hårt och härja. Det blev alltid några länkar osågade. Yvonne gjorde länkar på länkmaskinen, men beslöt såga förhand i den egna verkstaden. 


Och titta! Samma lila färg på silverslänkboken som på Yvonnes tröja   : )

Vi beslöt dricka kaffe. Yvonne hade hämtat ekokex och jag hade nötblandning och saltkex. Vi lyssna på klassiskt och prata säkert två timmar. Länkarna strunta vi i.

Ändå när hon gått försökte jag på nytt: höga varv på sågbladet som jag sakta, sakta tryckte mot länkarna. Nu blev det bra. Man skall inte vara hysterisk!


IKEA FÖLJANDE
T hade kollat hur det är med spisen vi absolut vill ha. Och det var ju bra för den kommer inte att tillverkas mera. Dom hade i lagret två exemplar så vi for dit idag. 

Såhär ser den alltså ut. 64,5 x 64. Ryms perfekt i vårt kök. Och titta! Äntligen en spis som står på fötter så man kan sopa under den. Men hur använder man en spis med keramisk yta? Jag kan bara använda järnplattor   : /

Och trad innan man far hem   : )

Spisen var paketerad i tre förpackningar. Den rymdes bra i jeepen. Och så förde vi den till min verkstad. Där får den nu vänta på våren. Men tur att T kolla så vi fick just den spisen vi ville ha.

Tråkmånsdag i morgon, men på lördagen skall vi på stort 60-års party till Esbo. 
Hoppas det bli roligt.

Och nu skall jag kolla Donners "Sixtynine".


2 kommentarer:

  1. Man använder den helt som en normal spis men man skall inte sådär skaka pannan mot ytan för då blir det skråmor och så måste man noga torka efter varje användning så att inte stänk och mat brinner fast för det är svårt att få bort...

    SvaraRadera
  2. Nå jo, nog måst jag väl öva - så där som med länksågen : )

    SvaraRadera