söndag 10 februari 2013

COLESLAW


Coleslaw är en sallad på finstrimlad kål och grovt rivna morötter smaksatt med en mild gräddfilssås. Gör salladen färdig antingen föregående kväll eller minst en timme före servering så att smaken hinner sätta sig. Salladen passar till flera olika maträtter eller att ätas som sådan. 
4 portioner.

7,5 deciliter finstrimlad kål - går bra att använda osthyvel.
2 morötter (grovt rivna)

Gräddfilssås:
1/2 msk socker
1 msk vittvinsvinäger
1 dl citronmajonäs (eller vanlig majonäs och lite citronsaft)
1/2 tsk sellerisalt
1/4 tsk vitpeppar
2 dl gräddfil
1 tsk Dijonsennap

Finstrimla kålen och riv morötterna på rivjärnets grova sida.
Låt sockret smälta i vittvinsvinägern (rör om lite). Blanda ihop majonäsen, sellerisaltet, vitpepparn och Dijonsenapen. Rör sedan ner gräddfilen i såsingredienserna. 
Blanda ihop den finstrimlade kålen och morotsstrimlorna och gräddfilssåsen i en större skål.
Låt den färdiga salladen dra i sig smaken i kylskåp till nästa dag eller minst en timme före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar