torsdag 22 december 2011

VIT JUL?  ELLER...
Vad tror ni.

Det var ju en fin dag idag. Ljust - trots att det var årets kortaste dag. Och solen titta fram.

Fotar man rakt in i solen är det klart träden blir mörka, men snyggt också med snö i bakgrunden.


SAMSUNG GALAXY COVER
känns nog nu som en mobil jag inte kan vara utan. Tänker på annonsen i dagens Husis.  Jag menar så som jag snowboardar i dom värsta snöstormar i alperna är den ju alltså helt nödvändig.

JULENS MAT
del två. Först Arabia-center. Vi är mycket sällan i Arabias S-market, vilket betydde att det var svårt att hitta. Jag tror vi var där två timmar. Och endel varor fick vi inte. Så vi for ändå till Mustapekka. Och sen äntligen glögg, russin och nötter hemma. Huh huh!

SOCKOR OCH FROTTÉTOSSOR
har jag använt hemma år efter år. Podologen sa att så får jag inte göra, att man måst ha inneskor. Jag hade med till honom mina Ecco-skor från sommaren och putsa upp dem för innebruk. På kvällen nu i dag börja jag gå med dem. Och rak i ryggen och inget hasande. Och natutvis! det gick upp ett ljus för mig. Han har ju korrigerat mina olika långa ben. Inte att undra på. Det känns så bra!

MITT "RYSKA" SMÖR
berätta jag om i går. Ett smör som smakar ingenting. Jag fick en kommentar av Gilla att prova strö på citron-flingsalt.

Det här är från Mustapekka och smöret smakar massor bättre. Jag hörde i nyheterna att också vi finländare får riktigt smör igen i januari. Hoppas det.

Nu skall jag packa lite julklappar.
Godafton!

2 kommentarer:

  1. Jag arbetade in saltet i smöret med en gaffel. Dvs. den del av smöret som används som bordssmör. Till matlagning kan man mer än väl använda osaltat... (...kanske det inte framgick av min tidigare kommentar, men saken var alltså den, att jag tidigare i december var tvungen att köpa samma "ryss-smör"...;) (hmm... med mitt påbrå, så passar det ju bra...). Men också bra att kunna lite smöriga "Gilla-saltkonster".

    God Jul till alla övriga blogg-läsare. Runt om i hela världen! önskarer Tant Gilli

    SvaraRadera
  2. Så skall jag också prova göra. Det var kanske lite onödigt salt med flingor direkt på.

    SvaraRadera