onsdag 14 december 2011

TIDIG VÄCKNING
men det var ju för nånting roligt. Julfesten i Arons dagis! Det ösregna när vi gick men klarna småningom upp. Vi kom i god tid - före Aron och hans mamma. Vi satt en stund och vänta och snart såg vi en bekant filur. Vi måste säga "Aron", för att han sku hitta oss.

Att fota i salen med nedsatt belysning var lite komplicerat. Jag brukar försöka undvika blixt. Men det här blev ju bra, med nånting konstigt i bakgrunden.

Jag undrar vad dom sjunger här? typ Tipp-tapp. Det var lustigt att se hur alla flickor - alltså vi talar om barn i två-treårs åldern - var duktiga och beskäftiga och sjöng och gjorde med fingrarana det man skulle. Pojkarna hasa och kreka och brydde sig inte så förfärligt. När blir pojkarna bättre? Var det i trettiårsåldern?

Det var både Lucia och jultablå. Och plötsligt sa en tant att oj, det ringer på dörren. Och sen kom hon in med en säck med gottpåsar och den första var Arons.

Mandarin, russin och pepparkakor. Så skall det ju vara  : )

Här visar Aron det fina programbladet.

Sen fick också föräldrar och morföräldrar glögg och jultårta och snart blev det dags att ta adjö. Nu var det ljust ute och inget regn. Och hemma äntligen kaffe!

IDAG I VERKSTADEN
var jag kl 12.00. Jag gjorde två julklappar. Det ena smycket blev färdigt. Det andra var meningen att bli färdigt, men jag hade såsat med nitarna. Det smycket gör jag klart på lördagen.

MEN DET ROLIGASTE
var att jag fick besök av Annika - en FK-flicka. Hon hade stickat min fina sjal av garnen jag hade fått av Caro när hon var liten. Det är en helt ljuvlig grej som funkar som sjal, poncho, lisjös, halsduk, mössa m.m. Vi tala natutis om våra barnbarn - Aron och Erland -  men också annat. Fyra tiden sa hon Godjul och gick. Annika lova desutom sticka en intressant halsduk av garnen som blev över.

Men här:

 Som halsduk och mössa.


Som sjal och väst.


Som lisjösoch tröja.

Och när T. stack sig till verkstan sa han att lisjösen ser precis ut som jag  : )

SCHWARZWÄLDER SCHINKEN
köpte vi i Tallin och det passa bra till dagens frittata.

Nu skall jag se om jag intresserar mig för en fransk film på Teema. Om inte börjar jag med julkorten. I morgon är de ju de 15:de och skickar jag inte julkorten då, går alla mina 25 julfrimärken till spillo. Eller nå nä, två julfrimärken blir typ ett förstaklass, men i alla fall...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar