tisdag 20 december 2011

HELT HUMOR ATT STIGA TIDIGT UPP
Träff med Hilkka i Hagnäs hall. Örhängena var ok men stenarna skall ännu få en silverplatta. Dessutom köpte hon två smycken från en hög jag hade med mig. Hon har säkert köpt typ någå tjufem smycken!

Och så hämta hon så här fina jultulpaner.

SYRJÄNEN FÖLJANDE
T tyckte att jag skulle föra julvin till honom. Jag förde en Long Dog i plastflaska. Det hade slutat regna så jag promenera dit. Syrjänen stod utanför butiken och tände lyktor när jag kom. Han hade i år igen varit till Lübeck och sålt på julmarknaden. Det var 23:dje året. Men nu tyckte han att det får räcka. Stämningen är sämre och kunderna snåla. Han tänker i stället fokusera på våra inhemska julmarknader - som t.ex Ornamos.
Sedan tala vi om Kadri Mälk och hur hennes elever gör på pricken likadana smycken som hon. Kanske inte så lyckat. Syrjänen hade varit med i juryn vid tävlingen/utställningen i Villmanstrand. Han tyckte att där hade funnits jätte massor skit. Att dom Estniska guldsmederna absolut var bäst.

Sen sa jag God jul och promenera till en té-butik på Annegatan. Promenera tillabaks till Artek och i samma trappa finns Caros jobb, Intera Partners. Hon sa att jag får komma och titta om jag vill och det ville jag ju. Hon var söt och glad  : )

HÄLSA PÅ HOS CLAES NYSTRÖM
Jag kom ihåg att han hade en jätte bra guldsmeds/pelarborr när jag jobba där. Nu tyckte han att den hade för höga varv, att tunna borrbett lätt gick av, att den nu int var så speciellt bra. Veta nu sen. Min stora pelarborr är ju inte ämnad för guldsmeder så den är ganska skakig.

Sen sa jag  God jul och promenera till Stockmann. Handskar, flytande tvål, nånting åt Aron (om Brio-tågbanan inte kommer i tid - månne jag har berättat att jag beställde en tågbana från CityDeal?) och så upp till 7:de våningens damrum, men där var underligt mycky tanter så jag gick till 8:de våningens damrum och där var Maija Vilkkumaa. Och det var ju roligt och hon hade sin lilla bebi i famnen och sa till henne att "tämä on Babben" och vi tala om julklappsuppköp och hon kika i min Artek-påse.

Sen sa jag Hyvää joulua och promenera till Forum. Gjorde uppköp i BodyShop. 

Utan att säga God jul till nån promnera jag till Kampen. Först måste jag äta glass - sen gick jag till DNA-butiken. Och där fanns den ljuvliga Samsung Galaxy Cover. En gosse kom och förklara hur den funkar och den var inte speciellt dyr 230€ eller 9,00 per månad. Jag måst ju nog öva ett par dagar om jag skall lära mig en helt ny telefon. Få se om det sku bli på mellandagarna, liksom julklapp till mig själv. T tycker nu bara att det inte är någå fel alls på min gamla. Jag har väl haft den två år...  

Jag sökte vissa saker fortfarande så jag prommenera hit och dit i Kampen

Månne jag sa Hyvää joulua åt DNA-gossen. Hur som helst promenera jag tillbaks till Stockmann. Köpte nånting som antagligen är misslyckat. Nå man ser sen...

HOS KAPPAHL
hade jag här en dag sett nånting som jag trodde var en tunika. Till julafton liksom.

Hemma konstaterade jag att det var en klänning. 

Försäljerskan fråga om jag är "medlem". Jag sa nej. Hon sa att om jag nu blir, så får jag 25% rabatt. Det var ju bra  : ) 
Promenera sedan till bussen via tunnelns Alepa.

ORDET PROMENERA
har jag använt sju gånger. Med avsikt. Från 8.30 till 15.30 promenerade jag runt om i centrum med mina nya fot stöd. Jag gick rak i ryggen, fick inte sjuka fötter som förr t.o.m kunde få mig att halta.

I morgon gudmorbesök och igen promenad i centrum, liksom nytt försök. Verkar som om podologen visste vad han gjorde.

VEM VAR MANNEN
bakom Havel. Kände ingen igen honom? 
Det var ju Tättä!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar