onsdag 21 december 2011

JULGRAN
hade T köpt igår. Han var stolt, men det var mörkt så jag såg den int så bra.
Men i morse när det var ljust:

Wow, säkert jättefin när man tar bort nätet  : )

GUDMORBESÖK
men först till Stockmann. Jag ville köpa en skiva med Juloratoriet av Bach. Alltså en julklapp till Margus. Jag hitta en bra. Det var dessutom en dubbel cd. När jag kom hem till henne hade hon ytterkläderna på och käpparna i händerna. Hon tyckte vi skulle gå till Hagnäs hall. Hon var jätteduktug. Gick hurtigt. Visserligen spårvagn från Elisabetsgatan till Hagnäs torg, men ändå. Med viktig min köpte hon 3 kg potatis, skinka, små röda inhemska tomater m.m. i olika försäljningsbås. Och hon blev liksom piggare och piggare. Hemme hos henne sen skrev jag med tjock svart tusch en massa telefonnummer till henne och läste högt hennes sjukhusberättelse, två maskinskrivna A4:or.

Så här fint väder ännu kl 16 när jag gick hem längs Elisabetsgatan.

JULKORT 
hade Margus då inte skrivit. Hon var lite lessen för det. Jag borde ju ha hjälpt. Skaffat kort, skrivit adresser och hon skulle sen helt ok ha kunnat underteckna. Åsch att vi inte tänkte på det  : (

HÄLFTEN AV JULMATEN
beslöt vi köpa i dag. Som sagt hade jag sparat listor från senaste år och då hade vi gjort lika. I går i Alepa i tunneln var smöret slut. På något sätt kändes det konstigt. Varför? Lika i MustaPekka - landets bästa K-Supermarket. Ett enda smör hade dom. Tuhat Järveä, suolaton, imelä. Tillverkat i Jämsä. Två språk, finska och ryska. Jag undra vad "suolaton, imelä" betydde, men köpte ändå. Det betydde att smöret smaka ingenting. Nu har jag ett halvt kilo smaklöst smör. Nå, man får dra två tag med saltkvarnen. Men har man nu då i Finland exporterat för mycket smör eller är det kolhydratsjägarnas fel?

DÄR VI ENGÅNG GÅTT
börja då idag. Den var helt ok tyckte jag, för jag har läst boken. Den var dum tyckte T för han har inte läst boken.

OCH VAD BETRÄFFAR
Samsung reklamen i går var den ju inte alls lika humor (läs bra) som den på fredagen.

SLUTLIGEN
Jag promenerade med god fart, rak i ryggen och inga sjuka fötter  : )

3 kommentarer:

  1. Smörbristen ha varit på tapeten nu i några veckor. Jo, har med "karppandet" att göra, men också med export till Ryssarne.
    Man kan köpa flingsalt med citronsmak och lite gnida in i smöret. Då får det både smak och imelä-smaken försvinner helt med sur citron.... Då blir det liksom hemlagat franskt flingsaltsmör (du vet det där i liten rund burk)..
    ö
    Gunillan alias Marianne Gillie (faceb);)

    SvaraRadera
  2. Bra tips! Skall kolla flingsalt med citronsmak.

    Aj vilkendera på faceb? Gunillan : )

    SvaraRadera
  3. Marianne Gillie är mitt facebook namn.. med den där underbart vackra bilden...

    Tant Gilla (kärt barn har många namn)

    SvaraRadera