fredag 2 december 2011

EN LÅNG DAG
Väckning 07. Till Blomsterfonden 09. Blomsterfondens tre åldringshem finns här i Kottby.  (Samtidigt returnera jag min gråa kappa till H&M). För gudmors del föreslog dom Helena-hemmat. Där finns ett fint rum ledigt. 

Det här är Helena-hemmet.

JAG TOG FOTON
som jag hemma sen efter kaffe printa på två A4:or. 12.30 var jag hos Margus. Vi titta på bilderna. Hon var fundersam. Vi tog sen taxi till City-Hammaslääkärit. Vi var massor för tidigt. Hon ville ha ett bröd så vi gick till Stockmann. Jag gick ner efter Halonhakkaajan leipä medan Margus stod och lutade sig mot ett armstöd i övre våningen. Jag fråga: Har nån kommit och frågat om du behöver hjälp. Nej, sa hon, vem sku bry sig...
Tandläkarn var positiv. Inga ingrepp behövs. Sen gick vi till Aktia. Pappren som skulle finnas i bankfacket fanns!! Nu var hon jättetrött så vi beställde taxi och jag följde henne hela vägen hem.

PÅ FÖRMIDDAGEN
när jag gick längs Elisabetsgatan hade dom plötslig satt sommarklänningar i skyltfönstret i butiken för retrokläder.

Jag ser min fasters huvud ovanför 50-talsklänningen här i förgrunden.

INNAN JAG FOR HEM
hann jag ännu föra lillajulskassen till Inka. Rödvin och julkalender  : )
Nu skall jag vika dom sista lumporna för morgondagens loppis. 
Det blir väckning 05.45   : /

 

2 kommentarer:

  1. På Helena-hemmet finns ju Krikon (hennes Köpväska bor i också där i samma Blomsterfonderi,men har sin egen tvårummare). Jag har en gång vattå hälsa på Krikon. Jag tyckte hennes rum var jättemysigt och allt är ju planerat för att man skall kunna rolla hit och dit. All behövlig hjälp fås på plats. Man kan gå ut och promenera med henne. Eller om så vills, får man skurra omkring i Kottby med rullestol. När man hälsar på. Liksom. Alltså. Allt såg ut att funka så bra, så det är ju verkligt tråkigt om inte Margus verkar var nöjd med stället.

    Apropå din en tidigare kommentar - Om julgatan. Jo. Visst är det så, att led-belysning är kallare. Fastän man valt den lampan med "varmt gult ljus" (det kan man ju konstatera på min balkong). Men inte bara det att färgen på ljuset är fel. Fel är också, att utanför Stockman finns inga julgate-slingor alls. Förr räckte julgatan ända fram till Tre Smeder. Där fästes den sista A-ljus-slingan ovanför Finska bokhandeln (typ). På så sätt att sista A-slingan var bredare än övriga slingor (som går fram till S-torget). Usch. Feligt och veligt av Stockmann (för jag antar att det är de, som inte mera ställt upp i sambudgeten).
    Nu slutar julgatan helt abrupt vid Centralgatan! Fel! Dessutom är Centralgatan en dyr gata! (Monopol)
    Gurli

    SvaraRadera
  2. Jo, måndagen den 12.12 far jag dit med Margus. Få se...

    Alltså nånting fattas från julgatan har jag märkt flera gånger. Det måst vara Stockmanns A : (

    SvaraRadera