torsdag 4 augusti 2016

Till Söderskär

i dag. Men jag laga frukost två timmar och sen kom väl Aron först och dom andra sen. Vi åt. Det var gott. Jag diska och bädda. Caro gick sen och plocka blåbär och sen stekte hon dom goda plättarna. Det blev riktigt gott. På morgonen hade jag hängt ut min vita blus och sen vädra jag min ljusblåa tröja och hade fina farkkur. Vi for iväg. Till Cola. Vi blev försenade och vi gick sen med min bror och Anneka. Först for den stora båten iväg och sen for vår båt. Där var många trevliga typer. 

 Här närmar vi oss Söderskär.

 Först fick vi kaffe och bulla. Här berättar Nista nånting om Söderskär.

 Och han fortsätter.

 Här Söderskärs torn och dom fina husen.

 Titta så fina blommor!

 Det här lilla rummet har jag fotat många gånger. 

  Uppifrån tornet!

Sen börja det regna. Jag tog min väska och satt på mig min maihare och sen småningom kom Caro, Sande och barnen. Dom var dom sista. Det fortsatte regna. Vi gick ner. Där satt ganska många människor. Dom som bor på Bodö mitt emot Ansi tala med min bror. Vi landa. Sande gick där framme och tala med Anneka och sen gick vi längs med vägen till min brors gamla hus. Han hade fyra böcker. Hakke hade skrivit en sak till mig och Tättä och nu ville min bror att jag skulle skriva nånting nytt åt honom. Det gick bra! Men jag hade också hämtat en enorm kasse med jätte gamla böcker. Nu ösregnade det. Barnen fick på sig regnkläder och jag fick på mig en regnkappa men Sande och Caro blev utan. 

Vi for hem. Dom gick i bastun. Jag koka ärtsoppa åt dem och korvar åt barnen och luomuärtsoppa åt mej.  Sande kom upp med en skumppa. Den var god. Man fick nötter. Sen åt vi ärtsoppa. Monsieur hade väl ätit nånting tidigare. 

Nu gick Sande och Monsieur och sova för dom sku upp typ någå 06 i morgon. Jag tog bort min make up.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar