tisdag 18 februari 2014

Min tandläkare

jag gick hos i tror jag fyrtio år hette Rita Aikala. Sen pensionera hon sig och så gick jag typ någå tre år hos en Terhi Sundman. Nu hade hon vid julen opererat sina händer och så sluta hon jobba och sålde sin mottagning åt en trevlig indisk flicka vars namns jag inte minns. Mycket sympatisk, men tyvärr - hon tog bort min tand   :(  Sundmanskan hade ren förklarat att den är lös och där finns en spricka och den kan knappast rotfyllas. Adjö tand! Det gick på en minut eller sekund så jag tänkte svimma. Jag blev ännu och sitta med min bok i väntrummet med en bandagetodda i munnen. Vad månne den indiska flickan hette i förnamn? Var det Soora. Jag darra så när jag skrev upp det. Alltså hon talar faktiskt finska. Jag skall dit om två veckor igen. Hon hade gett en extra bandagebit att sätta i munnen när jag gick, men den satt jag sen i en roskis utanför Stockmann.

FRÅN DELIKATESSEN
allt möjligt gott. En morgon drack jag ju av misstag ett sömnte´som hette Night Time Relaxing så jag höll på att somna. Det finns väl bara en påse kvar. Nå, nu köpte jag så här fint.

Det skall jag dricka i kväll    : )


HEMMA PÅ SOFFAN
fortastte jag ännu med Kafka på stranden och somna. Bortåt sju väckte Monsieur mig att sopporna jag hämtat var värmda. Det gick bra att äta och en blodklimp är kvar där tanden suttit. Så skall det nämligen vara. Om jag pratar syns det inte så bra - om jag skrattar syns det tyvärr. Nå, man måst väl sätta dit nån sorts brygga. Heter det laituri?

I MORGON
verkstad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar