tisdag 4 februari 2014

En massa program i dag

men allt var roligt. Ändå börja jag av nån orsak med ett té som gjorde mig sömnig. Klockan var sju. Nå kaffe hjälpte nu sen. Ändå var Husis halvläst när klockan var 10.15. Apua! Fort iväg via verkstaden. Jag kolla en massa saker, men allt skrev jag opp utan att tänka efter och kulkeden glömde jag bort helt.  Jag läste Kafka i bussen och ganska exakt 11.30 var jag hos Nora och kolla silverringen som jag skall göra åt Hannu. Emil var så söt. Han både skratta och jollra.

Nora kom med till stan. Vi promenera längs med Museigata och för första gången i mitt liv köpte jag kaffe i paffmugg att dricka på gatan. Nora gör det hela tiden, men inte jag. Borde man börja   : )
Mormor Hannele dök sen upp vid Kampen och så gick vi till Eriksgatan där vi skildes.

INKA
berättade i går om en stenbutik där tanten rekommenderat för henne en svart sten som hon skulle sova med ett halvt år. Den hade nu väl sen då hjälp mot nånting så nu gick jag då dit och tanten kolla med ett konstigt instrument att vad skulle passa Babben.

Den här blåa stenen är typ någå 4 cm och heter  dumortierit. Jag skall int bara sova med den. Jag skall varje kväll en vecka ha den i halsgropen, vid hjärtat och på solar plexus sju minuter var. Dit far ju hela kvällen. Ja ja.

TVÅANS SPÅRVAGN
kommer ganska långt nere på Alexandersgatan. Tog den för att kolla silver hos Rasmussen. Där finns då en gubbe och en grabb. Dom är helt skojiga. Nu tyckte dom nog att jag var lite dement när mina listor var helt råddiga. Ändå visste jag inte att det fanns också tunn silverplåt. 0,4 mm. Till sarg. Och 0,8 till krysokollans botten. Gubben prova klippa det tunna silvret med en sax och det gick så bra att jag köpte saxen också som kosta bara 5,20€  Och dessutom då 2,05 m kulked och silvret till Hannus ring.

SEN KAFFE
med Syrjänen. Jag trodde att jag sku ha måsta gå till hans verkstad och valsa silverplåten, men det behövde jag ju inte. Han hade varit och se HenrikVibskovs utställning. Också han ansåg den jätte fin. Och i källarn fanns en utställning som hette Shop Show - kiertonäyttely kuluttamisesta, berätta han. Nog måst vi säkert med Monsieur gå nån dag när det inte är veckoslut. Vad sku vi ha suttit där. 45 minuter? Sen gick han och fortsätta jobba och jag gick till Stockmann via Design Forum.

I BUSSEN
såg jag att mitt paket från Zalando hade kommit till Valintatalo i slutet av Backasgatan. Det var ju bara att stiga av där och gå efter paketet.

Och titta! Dom sitter perfekt    : )

TOMATSOPPA
och så läste jag slut Husis.
Monsieur kom just hem från Arbis. Han skall förstås se på Grotesco. Borde jag också?

I morgon verkstad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar