måndag 18 mars 2013

VÄRLDENS MEST LÅNGSAMMA LÄSARE
avslutade Lola uppochner i går. Det var inget större fel på boken. Om man tror på den skit dåliga kritiken boken fick i Hufvudstadsbladet kan man ju skylla sig själv. Bra att jag fick den som julklapp, annars skulle jag inte ha läst den.

 Dessutom är den snygg.

Men på samma sätt som jag aldrig förstod namnet på Glitterscenen, förstår jag inte heller varför Lola uppchner skall heta Lola uppochner. Det var en trasdocka som figurera i boken, men dens roll förstod jag aldrig. I boken hände ju också hemska saker. Ändå tyckte jag mest syn om hamstern.


IDAG I VERKSTADEN
fick jag skrotsmycket fädigt.

Det blev riktigt fint!

Efter det fortsatte jag med ett Pörtö-smycke som väl blir lite originellt. Visserligen hade jag kunnat fota delarna ren i dag, men jag glömde.


 Monsieur var på SLS:s föreläsning om Poul Henningsen och Alvar Aalto och skulle komma först efter 17, så jag bad Caro och Aron till verkstaden för att kolla pussel. Eller Caro har tidigare talat om dem - konkreta småbarnspussel. Dom som nästa år skall på "storas sida" skall nämligen öva koncentration. 

Rolig Aron i momis dörröppning. Och vi råka stöta ihop med mofa kl 18 just utanför vårt hus   : )
 

EFTERSOM DET ÄR MÅNDAG
blev det sill, knackorv o.s.v men vatten för momi. Medan vi åt lyssna vi på jazz. Helge Tallqvist & Groovy Eyes. Helge Tallqvist spelar munspel. Jösses så det svängde! Och där satt Aron och nicka med huvudet helt i takt, gick omkring och jamma och var sååå glad. Caro sa att det var första gången han hörde jazz.


SLUTLIGEN
Vansinnigt av Heidi Hautala att betala svart till städerska och hantverkare när hon själv sitter i arbetsgruppen som skall bekämpa grå ekonomi. Nå, därifrån tog hon avsked, men bra att hon ändå fortsätter som minister.

  Med vem skulle jag annars jämföra mina långa näsborrar   : )


5 kommentarer:

  1. Visst var det bra att hon avgick från arbetsgruppen, ngt annat kunde ju inte ha kommit ifråga. Och själklart tycker jag att hon kan fortsätta som minister. Men lite ledamt är det ju att majoriteten av tex. företagsledare i Finland fifflar med summor av en heeelt annan kaliber o fast alla vet det så får det fortsätta. Men som sagt, man tycker ju liksom att det var lite dumt av henne att int betala med tanke på att hon borde veta att politikers minsta misstag granskas med förstoringsglas...

    SvaraRadera
  2. Just så är det, men ändå har jag alltid uppfattat henne vara intelligent så det här var ju lite korkat.

    SvaraRadera
  3. Aj jo ännu. Vad tyckte du om Lola uppochner?

    SvaraRadera
  4. Vet du, den har liksom blivit liggande halv läst... jag vet int riktigt varför. Det e ngt som int riktigt funkar för mig gällande hennes språk. Fast ändå vill jag läsa den, så ikväll ska jag fortsätta! Tack för påminnelsen :)

    SvaraRadera