måndag 4 mars 2013

MUMINMAMMA-KORTET

fick jag av Inka senaste födis. Aron brukar bära omkring på det när han är här, därför är det lite viket. Ändå är han den fiffigaste av fiffiga. Trots att färgerna är fel, hämta han muminboken till mig och visa kortet och sista uppslaget att "sidu momi"   : )

Precis samma bild!



FIRMAPAPPERSKRIG I DAG
Alltså jag måst finnas i ett register och jag tror jag ger min firma sitt riktiga namn. Jag tala med en tant på skatteverket vars svenska var knagglig, men hon bjöd till. Hon bekräftade att så är fallet. Att om ett företag köper ett smycke av mig, kollar dom om jag finns i förskottsuppbördsegistret. Sen ringde jag på nytt för att fråga om hur mycket man skall förtjäna för att måsta betala ALV 24%. Den tanten bad att jag skulle tala finska, men var helt trevlig. Företagets fakturering skall vara 8.500€ i året, så jag har långt dit ännu   : )

I morgon skall jag fylla i blanketter och så tror jag att jag personligen för dem till Arkadiagatan om jag ännu skall fråga nånting.


SNÖSTORMSPROMENAD
till Alepa. Egentligen behövde vi ingenting, men igen för att ha ett mål gick jag dit. Och då har man ju kassen full när man kommer hem. Förutom saltgurkorna. Dom glömde jag. Den här gången blev vår middag bara potis, sill, korv, rödbeta, men ingen saltgurka   : (



GUNNELS TAVLA
fick en fin plats.

Här sitter den ju bra!



SOM ALLA MÅNDAGAR
Danska arkitekthem på Teema 20.30. Om ni har hakat på har ni säkert konstatera att det är en bra serie . 


2 kommentarer: