Laxen tillreder ni som ni brukar.
DEN RÖDA SÅSEN
Saft från 4 apelsiner, 4-5 dl pressad saft
2 små färska rödbetor
1msk grädde
100g smör
Pressa apelsinerna, häll saften i en kastrull och koka ihop den till halva mängden. Skär smöret i kuber och ställ det att mjukna invid spisen. Skala och skär rödbetorna i tunna strimlor. Koka dem 3 min i apelsinsaften. Vispa ner grädden och smörkuberna i den sjudande såsen och dra den sedan genast av värmen. Såsen tål inte att värmas på nytt eftersom den inte innehåller någon redning.
RÄK-SPENAT STUVNING
500g oskalade räkor
1 pkt fryst bladspenat eller 200g färsk spenat
1 msk smör
1/2 tsk salt
Tina och skala räkorna och tina spenaten i god tid. Inför serveringen saltas och värms spenaten helt lätt ihop med räkorna och en klick smör.
Servera t.ex med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar