lördag 24 november 2012

SNØHETTA
Som medlem i Damy hade jag fått inbjudan till vernissagen på Arkitektmuseet, men av nån orsak hann jag inte. Tiden gick och nu stänger utställningen på söndan. Vi var där idag med T. Om ni bara hinner skall ni gå. Jätte intressant.
Snöhetta är alltså en arkitektbyrå grundad 1989. Deras framgång inleddes när dom  fick första pris i den internationella planeringstävlingen för biblioteket i Alexandria. Precis som Oslos operabyggnad som stod färdig 2008 har byggnaderna blivit ett landmärke för Alexandria och Oslo. På utställningen finns massor intressanta byggnader. Verkligt innovativa.


 Oslos Operahus.

Biblioteket i Alexandria.

National September11 Memorial Museum Pavillon.



 Ras  Al Khaimah Gateway projekt
är jätteintressant. I synnerhet då man kunde se hela processen som en film. Snøhetta närma sig araberna, kom med förslag som förkastades, planera på nytt, presentera på nytt. Det kändes så bekant från reklamvärlden. Hur som helst vann dom tävlingen till slut och byggnaden skall väl stå färdig om något år.
Snøhetta hör till de arkitektbyråer som väcker mest uppmärksamhet internationellt. Hoppas att något av Tölövikens bibliotekförslag är gjort av Snøhetta   : )

Adressen är: Finlands Arkitekturmuseum, Kaserngatan 24, Helsingfors


MUSTAPEKKA
och sen hem. Då var klockan halv sju. På tisdagkvällen när vi kommit från Tallin hade vi nånting tapasmässigt.

 Det blev över feta o.dyl. som nu blev lämplig förrätt till vår kycklinggrej.

Kycklingbitar stekta med rödlök, quinoa och gräddfil.
Senare på tv Strada och Skavlan.


DOCKTEATER

skulle det bli i morgon, men Caro fick inga biljetter. 
Kanske vi träffas ändå på något vis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar