lördag 24 november 2012

ATT FARA TILL BREDVARPET IDAG
hade varit ganska perfekt. På morgonen t.o.m sken solen. 

 Å andra sidan när jag satt framför mitt goda sönderrörda stekta ägg tyckte jag att allt ändå satt bra.

JAG AVSLUTA
Hunter S. Thompson's Rum Diary i går och konstatera i något skede att också jag har varit på Puerto Rico i San Juan. Vi for dit för att göra en film om en Jenkki-produkt med appelsinsmak. Men jag minns inte att vi skulle ha druckit rom, bara tråkig chardonnay.

Jag står i bakgrunden och viftar med en fånigt stor Jenkki-föpackning.

Leskinen var lite konstig. Jenkki teamet skulle resa jorden runt utan att materialet utnyttjades till fullo. Också nu gjordes bara filmen. Ingen print. Jag hade en lokal svart fryntlig fotograf som bad mig skicka dom tryckta reklamerna sen åt honom. Ingen gjordes  : (
Tabu - han till höger -  en mexikansk filmfotograf och jag blev ett dygn i New York. Där passa vi på att filma en svartvit film för Jenkki salmiak. Den blev bra! Den minns jag. Det här var alltså 1996.


JAG VAR GANSKA BRA
konstaterar jag nu efteråt. Mina jobbalmanackor från 1991 till 2006 finns alla kvar. Och vilka kunder jag har jobbat med! Leaf, Jalostaja, Espe, Van den Berggh Foods, Orion, Noiro, Unilever,  Exel, Ingman, National Operan, Unicef, Svenska Folkprtiet, Esbo Stadsmuseum... Att jag överlevde är ett under. Och alla otroliga fester. Ja ja, ni har väl följt med Mad Men.


 JAG VAR NU I VERKSTADEN
men utan att ha jobbat ett jota. Bara grävt i gamla annonser och filmer (tyvärr VHS). Caro kom dit för att söka leksaker åt Aron att putsa upp och ge till födis och julklapp. 18-tiden tillbaks hem och där var Aron med mofa. Det bev smörgåsar och puzzel och härjande   : )  Någå typ kl 20 kom Santeri efter dem och vi fick trad grillad forell med rom, potis och broccoli med T.


SLUTLIGEN
Redan på 90-talet använde vi Exels stavar med Caro. Exel var min kund några år. Också till dem gjorde jag en jätte fin film med musik av Heikki Sarmanto.

Broschyren bestod av åtta sidor och varje uppslag var tävlare, slalom o.s.v.  Caro och jag representera "familj".  Vi skida för det fanns inte gångstavar på den tiden. Men gångstavarna vi har i dag är fortfarande Exel    : )


2 kommentarer:

  1. Ett så sött foto på er :)

    SvaraRadera
  2. Jo, vet du jag måst kolla när broschyren är gjord så jag ser hur gammal Caro var : )

    SvaraRadera