måndag 26 november 2012

DET BLEV EN FIN DAG
Tidigt var det ännu dimma, men när vi for ut klarna det upp.

 Jag satt ensam ute.  +1°

Medan T bar bort kökets golvplankor laga jag frukost. Hårdkokta ägg hade vi med från stan. Kaffe kunde vi ändå koka med elvattenpanna.

Såhär ser köksgolvet ut nu.


Jag "diska" och sen bar vi upp landgången som vi lämnat åt gubbarna att bära saker på. Vi gjorde en skogspromenad och såg hur grannen Ansi har fått fin sand på sin väg.

Sen ringde jag till Kalkbruket, dvs Nordkalk. Jag berätta att jag är smyckedesigner att kan jag komma och kolla lite stenar att jag vet att kalk är mjukt men sku nu ändå villa lite se. Han tyckte att kom bara och jag sa att vi dyker upp tretiden.


HEMFÄRD
med Pörtö Line kl 14.10

 Och vem är det som sitter ute om inte jag   : )

Stackars alla dom som missa den här vackra himlen!


ATT KALK ÄR VITT
har jag alltid trott. När man ser dom stora kalkstenshögarna från havet ser dom vita ut. Nu meddela då mannen sina arbetare att en grön jeep snart kommer körande att låt bilen passera. Jag hade gett mitt visikort så att han såg att jag var seriös.

 Men ser man på,

 det finns kalk i en massa färger.

 T.o.m  svart!

Här är då stenarna jag och Monsieur Gemmolog plocka. Vi tog också några ordentliga bumlingar.

Här ordnade enligt färg.

Ändå kommer jag ihåg när jag slipa stenar på veckosluten på Arbis att den här typens stenar var ok att slipa, men sen gick man på kaffe och när man kom till baka hade stenen spruckit. Jag tror att jag nu skall anmäla mig till Suomen Jalokiviharrastajats stenslipningskurs.


VERKSTAD
i morgon. Mitt på dagen kommer Gunnel. Vi skall fylla i hennes stipendieansökningsblanketter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar