onsdag 7 november 2012

IDAG  I VERKSTAN
morgonshifte. Jag gav mig av kl 10. Jag gick runt huset och träffa på en rolig flicka med roliga hundar. Jag fråga om jag får fota hennes hundar. Det hade hon ingenting emot. Och när flickan tyckte att det var roligt blev också hundarna glada. 


Det var nakupellehundar. Dom hade onepiece.

Jag fråga om jag får sätta bilderna på min blogg och det var ju inget problem. Jag gav mitt visitkort åt henne   : )

PELLINGE-
örhängena fortsatte jag med sen i verkstan. Drack kaffe. Flytta länken. Drack kaffe. Fila lite stränder. Sen polera jag. Korrigera keden. Slutligen prova jag det färdiga örhänget med krok och det såg inte bra ut. Jag bytte ut kroken mot en pigg med lås. Det var genast bättre.

 Här är dom färdiga. Pellinge-örhängen med ked och pigg.

Jag kom plötsligt ihåg en låda jag har med stenar jag slipade i Arbis. Efter Johannas örhängen har jag ingen beställning. Jag kunde ju göra smycken med stenar härifrån. 
Jag hör till Suomen Jalokiviharrastajat. Dom har en kurs i stenslipning. Har man gått den får man jobba i deras verkstad. Jag tror jag skall anmäla mig   : )


VACKER HIMMEL
genom mitt fönster



 Och snart fick jag besök av Caro och Aron.
När Aron är i verkstaden far han omkrig som en jehu. Tänger och sågar och filar och hammare. Allt skall provas. Caro hade avhämtat honom lite tidigare på grund av sin fotografering. Ganska snart gick dom hem till mofa.


Jag fortsatte att jobba och fick sargarna gjorda till Johannas örhängen.


KL 18 HEMMA
Just då for Caro och Aron avhämtade av Sande.

Om jag säger frittata gäspar ni och det förstår jag. Jag har inte kommit med något nytt recpet på hundra år. Stackars er! Men pikkulauantai betyder vin och det är ju skojigt.

Ingen verkstad i morgon. Jag skall göra en massa uppköp i stan före yogan.

Hoppas det blir en rolig dag   : )



2 kommentarer:

  1. Röda stenarna är fina. Jag sku villa smaka på dem! Vad är det?

    SvaraRadera
  2. Minns int. Säkert nånting syntetiskt.

    SvaraRadera