lördag 10 november 2012

KALLAS DET ETT ÄVENTYR
om dagen får helt annat innehåll? Ingenting av det jag sku göra i dag blev gjort. Caro ringde och berätta att där är en humor mässa på gång att dom går dit och Sande sätter två biljetter på vårt namn i kassan. Jag var lite att hmm tja, men Monsieur tyckte att natutvis går vi.  Det var utställare laidasta laitaan. Bilar, mat, hantverk, keldjur, kossor och grisar. Dessutom turistavdelning, tröjor, pipor och skogsmaskiner.

Monsieur har haft en svart och en röd Alfa Romeo. Han tycks ha en sån fortfarande på hjärnan. Det här var en hurja fin Alfa. Röd metallic.

Sen fortsatte vi med husdjuren.

Kossa. Antagligen biff.

 Alpakka.

 Vaktelhönor.

Lamm.

Rolig tjur   : )

 Gris,

 katt

och mohairkanin.

Vi köpte glass och sen kolla T bilar medan jag kolla hantverk. Efter en halv timme hade vi träff. Då hade T köpt hjortronsylt och en pipå och jag estnisk rökt emmentalost.


TRE SMÅ ABBORRAR I FRYSEN
skulle utökas med några till. K-butiken i Arabia har en bra fiskdisk, men inga abborrar igår.  Vi köpte en större mängd lax för farsdag och då föreslog försäljarn att vi skulle ha tre sorters fisksoppa. Abborre, sik och lax. Det lät ju bra.
Jag satte i gång när vi kom hem.

Här landeabborrar och nyköpt sik.

Och den färdiga portionen också med lax. Ändå är potisbiten för stor och ingen vit fisk syns. Jag tyckte bara att oj så snyggt när vittvinsglaset kastar en skugga på talrikskanten.



EN HIMLA ROLIG GREJ
i morse. T satt och drack kaffe i köket. Plötsligt hörde han ljud från fönsterbrädet. Han trodde det regna. Men nej. En talgoxe stampa på fönsterbrädet och picka på fönstret och titta på honom. T gick till balkongen och såg att talgbollen var uppäten. Alltså på riktigt! Kom fågeln och sa åt honom att hämta mera mat åt oss   : D


HUR SKALL DET GÅ
med Sherman Williams i natt. Visst är han stor men kort. Hur skall han nå upp till Robert Helenius huvu? Alltid har jag något problem. Nå, i morgon får man väl höra...

2 kommentarer:

  1. IHANIA eläinkuvia! Niin suloisia, olisin laittanut laukkuun muutaman jos olisin ollut siellä :)

    SvaraRadera
  2. Niin, varsinkin se härkä : D

    SvaraRadera