lördag 17 september 2011

NÄR MAN DISKAR EFTER EN FEST

minns man ännu en gång hur roligt det var. Det upplever inte dom som har diskmaskin. Och att det sku bli en lyckad fest hade jag på känn ren medan jag förberedde.

Dukat för flickor.

Till efterrätten natutvis portvin.

Jag fick ett emeddelande att tre av flickorna kommer halv åtta i stället för sju. Nå va gör det - huvudsaken att dom kommer  : )

Jag hade kameran i köket för att fota menun, men jag glömde. Bara laxen kom jag ihåg, för då hade gästerna inte ännu kommit. Här är rätten ännu halvvägs. Jag satt gladwrap på och i kylskåpet. Laxen sku sen bara typ 10 min i ugnen efter det här, så det gick bra medan vi åt förräten som var en helt plain Ceasar-sallad. D.v.s romanesco-sallad, parmesanost, krutonger och ceasarsallad sås. Till laxen hade jag quinoa som var nytt för alla utom Anna. Och syndigt skirat smör med salt och dill. Dessutom grönsallad och "min" salladssås. Till efterrätt indiskt kaffe, äppelbakelse,vaniljglass och portvin. Jag fråga: Vill nån ha mjölk? Jo gärna om den är het, sa Annika. Och plötsligt ville alla ha het mjölk i sitt kaffe. Flickorna trodde att vi har micro, men så är det inte. Jag värmde helt nätt i kastrull på spisen  : D

Jag var jätte glad när jag såg att det smaka och jag fick berätta om quinoa och hur jag tillrett laxen.

Dessutom blev det en FK med två program.

ATT FÖLJA MED PÅ TIMMEN
i skolan var inte min grej. Jag rita och skrev lappar. Carita Lökström satt något år framför eller bakom mig. Hennes son Jonas (gift med min brors dotter) hämta en gång till en fest ett litet kuvert. Hans mamma hade sparat ALLA lappar jag hade skrivit på timmarna. 



På kuveret står det "ett litet plock". Det lär ska finnas massor. I samband med kaffet fick alla i tur och ordning ta en lapp ur kuvertet och läsa den högt. Vi var ju alla klasskamrater. Flickorna känner "Löken" och alla lärare jag skrev om.

Dessutom har Annika en skoask full med teckningar jag rita på timmen åt henne.

FÖREDRAG OM FABERGÉ
höll jag smålullig liksom mera på natten. Vad vet folk om Fabergé egentligen? Inte mycket visade det sig. Hur många ägg har han designat eller gjort själv? Noll!  Det var guldsmeder från Finland som gjorde - och designa - dem.

Det var ett föredrag jag höll i skolan - alltså inte i Flicklycéet utan vid guldsmedsutbildningen i Ekenäs.

JAG RINGDE TAXI
åt flickorna bortåt två. Gunnel blev över natten. Hon bor i skogen i Sibbo och dit är det ju lite jobbigt att ta sig kl 02.  Dessutom är Gunnel den enda som inte sett min verkstad så det var ett utmärkt program i dag innan hon for hem.

Påminner ännu om Gomorran (eller Camorra) filmen på Teema i kväll. Den föregås dessutom av en dokumentär om författaren till boken med samma namn.

2 kommentarer: