måndag 19 september 2011

C OCH I FLYTTAR.
På sommaren bodde vi ett veckoslut hos dem på Nylandsgatan för att sköta katten. Vi hade väldigt trevligt. Vi har bott där också tidigare. Ändå är köket inte funktionellt och badrummet inte i bästa skick och det fattar man ju inte om man bor där ett veckoslut per år. Kroglivet på Nylandsgatan börja väl också stressa dem.

Dom flyttar till en helt huippu lägenhet. 
Och vet ni vart - hiiiiiiit!

Till samma hus som retrodesignbutiken For-love-or-money. Ett femtitalshus med ekdörrar och trappan av turkos-svart granit med mässing inslag. Vi smög där för nån vecka sen. Och dom flyttar högst upp på vinden.  På båda sidor om lägenheten går en terass. Alltså på båda sidorna  : ) 
Katten Miiu bor hos oss inkommande veckoslut för då flyttar dom. Och när vi far efter den lova C komma och visa nya hemmt, jeee.  Då skall det fotas!

På nätsidorna under rubriken Talon tiedot fanns vissa uppgifter, men inte "kummitus". I hemmet på Nylandsgatan spökar det nämligen. På natten kan man höra steg som går över sovrumsgolvet så plankorna knarrar och ibland oljud från badrummet. På sommaren när jag sov den sista natten ensam vakna jag av att det knarra bredvid sängen. Också Miiu som sov i fotändan titta upp. Spöket kom väl och titta att vem i himlens namn ligger här nu?
Caro har en fotografering på fredagen så Aron är hos oss hela dagen. När han avhämtats far vi iväg till Båtsmansgatan  och efter Miiu  : )

ALLA FOTON ÖVERFLYTTADE
idag till min hårdskiva och dessutom brände jag ännu en DVD som säkerhet. Ändå känns det så osäkert att sätta hundratals bilder i roskisen och "tyhjentää turvallisesti". Smyckebilderna blir nog kvar på datorn, för dem behöver jag hela tiden.

REGN OCH RUSK

när jag gick till Alepan. Men det var helt ok. Det är ju höst.

Jag kom igen ihåg min gumor, som när jag marrade att det var så kallt och mycket snö sa: "Lilla barn, vi bor i ett land med fyra årstider och nu är det vinter." Och efter det har det ju varit vår och sommar och nu är det höst  : )

ELIZABETH ARDENS
Eight Hour Créme i olika former har alltid funnits i mina fickor och väskor och lådor.

I synnerhet läpp-pomadan har varit min melodi. 
Men en dag i Stockmann hände nånting. Man lät mig prova BIOTHERMS Beurre de Lèvres. Den var väl ny och jag blev urförtjust och både Inka och Caro fick varsin till födisen.
Caro sa att den är så bra att när hon sätter av den på morgonen hålls läpparna mjuka hela dagen.

Äntligen verkstad i morgon, men ändå har jag inte beslutat om jag gör ringar eller hängen.

3 kommentarer:

  1. Lite spökeri tycks nog även Båtsmansgatn vara behäftad med! - Jag har no husis här på lande. Utom i går. Baba kom till ön på kortbesök (för att på skolan ordna traktering för Colas någo gäster). Av henne fick jag igår kväll med mej hem fredagens husis. Det sista jag läste förrän jag somna, var om Båtsmansgatan. Min bästis i flickis var en Ulla och hon bodde på Båtsmansgatan. Dvs säga, jag tänkte väldigt mycket i går kväll (natt) på Båtsmansgatan och hur där såg ut då. Och hur jag ofta promenerade längs Båtis på väg till Fazer för att möta Leila! Konstigt!
    Gurli

    SvaraRadera
  2. Alltså "no" husis = ingen husis!!

    SvaraRadera
  3. Hih! Jo jag förstod.
    Men det där var nog liksom spöken i huvu - inte knarr på golvet : )

    SvaraRadera