måndag 26 september 2011

IDAG I VERKSTADEN
typisk måndag. Jag såsa lite, fick korrigera, såsa igen...

Jag börja med att hamra text på baksidan av Inkas pappas Lovasjärvi-nyckelhänge. Herra Laitinen hade nog fått det ren men utan text.

Önskemålet var en kort text. Pappans initsialer och årtal.

Sen beslöt jag göra den amulett till Annikas armband som hade tappats. Dom andra amuletterna är av 1 mm silverplåt, men i den här infattas en liten sten så dens tjocklek är 1,5 mm. Själva infattningen görs till sist.

Annika har tre söner - Johan, Olle och Peter. 
Det här är alltså silver!!! Jätte dålig bild. Ytan är matterad, men jag tror jag polerar den blank.
Och mellan verserna lödde jag länkarna i Caros armband.

Idag i verkstaden
lyssnade jag på Roger Waters "Pros and Cons of Hitch Hiking". Jag låna den åt Calle på våren och nu när dom flytta fick jag den tillbaks. Han hade nog lyssnat på den, men jag vet inte hur imponerad han var. Mårten Svartström från "Hit men" är ju liksom trumbesserwisser. Jag undrar vad han sku säga om trummorna i slutet av sista stycket.

ATT ÖPPNA NÄBBEN
när någon flyttar är att rekommendera. Det var avgjort att vi skulle få Calles och Inkas rätt så stora grönväxt, men när vi leverera Miiu till Båtsmansgatan stod bland oöppnade säckar en sjukt snygg resväska. Jag måste bara kommentera att "Onpas hyvännäköinen matkalaukku". "Ai ja", sa Inka. "Se on käyttämätön, saat sen jos haluat. En muista mistä olen sen saanut". Vaude vaude att jag blev glad.

En liten EASTPAK trolley perfekt för veckslut, typ Tallin. Bara baksidan är hård.

Resten är tyg, så den väger int ens så mycket. Och snart är det ju Hullut och då brukar vi köpa superbillig ettdygnsresa till, just det, Tallin  : )

Vi var då efter blomman och Caros byrå till Nylandsgatan i går och medan Calle och Tättä åkte ner med sakerna i hissen, hitta jag en en låda med loppisgrejer.

Ett fint tjockt läderbälte, roliga örhängen och turkosbitar på nylontråd. Turkoserna kan jag använda i något jobb. Jag köpte ett liknande band i Portugal, men med andra stenar.

SUOMEN HUIPPUMALLI
vill jag nu bara följa med. Men, apua, i dag var det nippa nappa att min favorit hade fallit bort. Jag är säker på att hon ännu kommer att bli jätte bra bara domarna orkar med henne. Fotografen Sakke sa att hon ger honom "gråa hår och resten faller av". Höpö höpö! Alla andra är såååå tråkiga.

Ingen verkstad i morgon. Träff med roliga Anni kl 13 och sen skall här hemma redas upp efter sovrums"remppan".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar