torsdag 15 september 2011

JOBBAR INTE MÄNNISKAN
nuförtiden alls? Jo, men inte nödvändigtvis varje dag. Nästa vecka skall jag reparera ett armband. Ni minns det där hur folk tappar hängen när jag inte har lött länkarna. Nu skall alla länkar i ett armband lödas och härefter blir det min melodi. Skall också göra två beställda Pörtö-ringar och ett par Pörtö-örhängen.

FESTUPPKÖPEN
gjordes då idag i MustaP. Allt från Mateus-entré till nattnötterna och hela menún där emellan. Men apua att Mateus-flaskorna måst vara så tunga. Konstigt tjockt glas. Varför inte plast? 

Det är alltså fråga om FK (Flickornas kväll) hos mig. Tättä far till lande. Jag tror att ett par av flickorna kollar min blogg, så jag återkommer till trakteringen. Jag har int ännu förberett just nånting så antagligen är jag så stressad i morgon att jag återkommer till bloggen på lördagen. Dessutom ropa Tättä just att ugnsplåtspappret är slut så vad i himlens namn gör jag med laxen (hoppsan)? Hur ska jag hinna till Alepan?

ARON
avhämta vi från dagisen bortåt halv fem. Han var glad och dagistanterna var glada och allt var frid och fröjd. Både Caro och Santeri hade förhinder. 

När Calle var liten brukade pappa ofta vattenkamma honom och nu fortsätter mofa att kamma Aron.

Han ser så fin ut - i alla fall en liten stund. Sjutiden kom hans pappa efter honom.

ENORMA MÄNGDER BILDER
på kameran så jag tyckte jag kunde flytta över nånting tll datorn och avlägsna diverse. Då hitta jag plötsligt bilder på Bredvarpets tupp. Tuppen byggde vi förra sommarn. En välfunkande Biolan. Själva huset hitta vi på Mökkimessut det året. Ritat och konstruerat av en trevlig typ som också leverera det till Kalkbruket. Pörtö Line hämta delarna till grannens stora brygga varifrån Tättä och jag bar tak, väggar, golv o.s.v hem till oss. Våra pojkar byggde tuppen sen på semestern.


Kolla dekorationen under takåsen  : )

Tvättstället finns fortfarande  i gamla tuppen.

Att presentera Bredvarpet har visst gått småningom. Huset och backen har ni sett. Kanske nånting inifrån "stora huset". Nedre huset har jag presenterat i sin helhet. Men småningom... En vacker dag skall jag berätta hur jag satte mig in  Feng Shui via en bok jag fick. Det  var nödvändigt på Bredvarpet. 

EN NY KATEGORI
skall det bli - bara jag hinner. Mina kusiner ville laga vissa rätter jag berättat om och fotograferat. Ändå är det omöjligt för läsarna att söka fram flera månader gamla recept. Jag skall göra det för er. En matreceptkategori. 
Bara jag hinner.

2 kommentarer:

  1. Skall tvättstället flyttas till nya? Används alls gamla mer? Å sen ; "kvaa kvaa..." Har du testa det på nya?

    Girlie eiku Gurlie

    SvaraRadera
  2. Någon lavoar ryms inte i nya tuppen. Hela liderlängan (med gammal tupp) skall väl nångång förnyas. Antagligen då med tvättutrymme.

    SvaraRadera