torsdag 7 april 2011

JEEE! JAG SKALL TILL LISSABON

med Tättä i mitten av maj. Den här gången en hel vecka! På sista tiden har våra resor varit förlängt veckoslut eller högst fem dagar. Men nu, helt som förr i världen när vi var unga och glada, en hel vecka. Nu är vi bara glada!
Om Portugal vet jag exakt tre saker. Alla tre härrör sig från femtiotalet. Två är fula, en är nätt. Den nätta är slagdängan om "Den vackra tvätterskan" ...hon är hemma i Portugal. Och nu såg jag på kartan att Setubal faktiskt är en ort i Portugal. Den första fula saken är ordena till sången "April in Portugal", ni vet "I rumpan på en gris, där växer lingonris "o.s.v.  
Och sen då den fula limericken:

Det var en man i Lissabon.
För fem penni fick man pissa på´n.
Men saken var fatal,
ty mannen var så smal
att man lätt kunde missa på´n.

Calle har redan tidigare tipsat mig om MONDOS  reseguider. När vi för två år sen var i Prag hade vi massor nytta av Prag-versionen. Och nu skaffa jag då genast Mondos Lissabon-guide.

Jag skall börja med att läsa Lissabons historia.

Faktiskt: en fjärde sak hörde jag om Portugal i dag i nyheterna...

JAG SKISSADE HEMMA IDAG.
En person hade redan för en tid sen beställt ett hänge till en tonårsflicka som är "lite kovis". Samma person som beställde ängeln. Nu fick hon fyra ängelförslag och fem hängeförslag. Månne det sku räcka om jag sku göra typ tre - ialla fall när det är bråttom.

BLOMBUKETTER I VAS
blir långlivade om man städar upp dem. Har man en tulpanbukett vissnar dom ju alla på en gång. En bukett med olika sorter och en massa grönt blir småningom råddig, när en del blommor vissnar medan endel är ok. Nå, säkert gör ni alla så: öppnar buketten, tar bort de vissnade, gör en ny bukett av det fräscha.

             Det här är alltså en vacker mindre version av min födelsedagsbukett.

1 kommentar:

  1. Portugisisk vattenhund. Finns i många kulörer. Bruniga är bästiga.
    http://sv.wikipedia.org/wiki/Portugisisk_vattenhund

    Gurlan från Arabien

    SvaraRadera