fredag 22 april 2011

FRURINGEN
blev riktigt lyckad, säkert tack vare proton. Själva steninfattningen är helt min design. Det var så viktigt att stenen skulle synas också underifrån. Här då den riktiga ringen i vittguld, gult guld som håller upp infattningen och en safir i skiftande färg.




IDAG I VERKSTADEN
lyssnade jag på Stabat Mater. Det sägs att det man jobbar med på långfredagen brinner på ens händer på domedagen. Jag tänkte att om jag lyssnar på Stabat, blir kanske straffet lite lindrigare. Men å andra sidan fick jag straff genast. Jag jobba med en amulett som sku ha ett mindre hål och ett större - jag borra dom tvärt om. Jag borde ha varit snäll och suttit med Tättä i Kottby kyrka och lyssna på passionsmusik i stället.

Och faktiskt, innan jag gick till verkstaden åt jag memma  : )

 HESA IDAG
Helsingin Sanomat skriver om katastrofen med sjuorna i valet. I något skede planerades både bokstäver och siffror på nytt. Sjuan skulle skrivas utan streck på magen "för att det sku gå snabbare att skriva". Nu måste ett stort antal röster kasseras för att dom inte såg skillnad på modern sjua och gammalmodig etta. När jag skriver en sjua är flaggan lockig och så har den ett streck på magen, medan min etta ser då tydligen ut som en modern sjua. Så min röst är väl kasserad - sjufemsju...

TILL LANDE
i morgon bitti - bara för resten av påsken. Kommer tillbaka på måndan. Min mac sku väl int ta så stor plats, men nån "mokkula" eller vad det nu behövs har jag inte ännu, så här blir några dagars paus.

Nu skall jag packa. Jag har int varit där sen All helgona. Vad skall jag månne ta med? Och på?

9 kommentarer: