söndag 12 oktober 2014

En lite jobbig

söndag. Före dusch ringde jag min gumor som var ganska trött så jag ville inte gå störa henne. Och efter duschen satte jag igång med Skärgårdsskepparläxor. Igen en gång förstod jag ingenting. En uppgift börjar så här:
En båt styr enligt kompassen 143°.  Ange de rättvisande bäringar
som sammanfaller med följande sidvinklar
a) 58° åt styrbord 
b) 163° åt babord.
Missvisningen är 7° ostlig och deviationen -7°.

Alla uppgifter var lika krångliga   : (


Det var ju vacker väder och jag vattna blommor och lyfte ut på balkongen den enorma krukan med en helt död växt. Ändå tog jag bort toppen som nu står här i en stor glasvas med vatten.

Nångång efter 18 koka jag pasta. Nu fick man tonnfisk i Pirkka-påsor. Ändå med citronpesto,  ostsmulor och sallad. Och vin.

Vi såg på Nyberg där Sami Yaffa var och sen kom en svensk film som heter Äta sova dö. Många recensenter hade gett fyra t.o.m fem stjärnor. Ändå var vi inte speciellt intresserade. Vi såg halva. Sen kom jag upp och blogga. 


SLUTLIGEN
Jag glömde att berätta i går om Monsieurs abetskamrat från Konsepti. Han var på strömmingsmarknaden (som nu var slut) med sin fru. Vi stod jätte länge och prata med dem. Han heter Bo Hagnäs och liksom jag var AD. Nu har han egen firma och designar böcker och har väl också egna kunder. Monsieur berätta att jag nu är smyckedesigner så jag gav mitt visitkort åt frun. När jag tänker efter har jag säkert gjort smycken i åtta år. Ända sen jag börja i guldsmedsskolan   : )


Nu en kopp  natt te´
och sen adjö!  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar