lördag 11 januari 2014

På Designmuseets café

hade jag träff med Harri Syrjänen. Vi satt länge och prata. I slutet av hösten hade han haft en femveckors utställning i Paris med någå kaverir och i slutet av maj skall han för femte gången fara till Island. Där tycker dom massor om hans väskor och smycken. För honom går det fortfarande ganska bra. Själv har jag en krysokollabeställning på kommande, men kunde gärna ta emot också mera beställningar   : )

Jag kom till museét för den grafiska utställningen DON´T SHOOT THE MESSENGER stänger i morgon. Det hörde jag i radio Helsinki. Men att det fanns en smyckeutställning i nedre våningen visste jag ju inte. Syrjänen tipsa. FROM THE COOLEST CORNER. Han sa att han har varit bara där, inte på den grafiska. Han gick för att fortsätta jobba och jag gick till källarn. Dom här smyckena var liksom smyckekonst. Något enstaka kunde jag tänka mig att bära. Jag sku just fota när en flicka sa att man int får. Nå här är några smycken från deras egen sida.



 Det här är Kadri Mälks smycke.

Den grafiska utställningen var nu inte speciellt humor.

Sen via Forum till Akademen. Dom senaste åren har dom inte haft smyckeböcker på rea. Undrar varför. 

Jag är ganska trött nuförtiden. Måste köpa en smoothie hos Stockmann för att orka. Och sen då ingredienserna till Thai laxen. Receptet finns alltså i Sandes laxbok. Caro hade lagat rätten i går och tyckte att vi skulle pröva. Konstiga ingredienser som citrongrässtjälkar.


DEN HÄR BILDEN
fota jag ännu när det var ljust. Mannen som spelar var jätte duktig. Man hörde ett dovt ljud liksom i bakgrunden och sen då spela han helt jätte fint. Många bekanta stycken. Jag gav en peng åt honom.

 När jag gick hem var det mörkt och det brann lampor i den där övre stången.



THAILAX

blev det sen hemma. Bilden i boken är några öppnade paket så jag ville fota min portion på samma sätt. Nå, jag tog nog sen bort silverpappret. Här receptet.




I MORGON
skall jag städa bort julprydnader, klä av granen och Monsieur för väl ut den och sen då dammsuga.
Godnatt!


2 kommentarer:

  1. Trött= energibrist, lågt blodsocker (om du då engång måste köpa en smoothie) kanske daggs för en att börja äta regelbundet dvs 5-6 mål per dag eller iaf aamupala LUNCH och middag :)

    SvaraRadera
  2. Nå jo! Vårtrötthet kan det ju inte vara :)

    SvaraRadera