lördag 9 november 2013

Vi hade stigit upp

när Caro med barn ringde och fråga om dom får komma på frukost. Förståss fick dom! Lite bröd till, lite gröt till, lite kaffe till...  Och så dök dom upp. Pappa Santeri hade fått kaffe i dagisen och en fin gåva med Arons berättelse om pappa. Sande var alltså inte med.

Dom var här till någå tolv och sen duscha jag och sen börja jag med fisksoppan. Färska abborrar som är fångade samma dag kan man ju inte jämföra med djupfrysta, men det blev helt god soppa. Jag tror jag höll på med den tre timmar.  Sen då någå femtiden gav vi oss iväg med Monsieur.

REA HOS ARTEK AITTA
Där fanns fina stolar åt Kalle, men dom var lite dyra trots rean. Men vi hitta nånting fantastiskt! Tyg i metervara av Pierre Frey. Där fanns tre meter. Vi ville ha bara två. Metervis kosta tyget nu 50€ - tidigare över två hundra - men mannen sålde det till oss för 125€ alltså tre meter. Det är så fint. Här i närbild. I morgon skall jag fota i dagsljus.

 Närbild av strukturen.

 Närbild av baksidan.

Här äter vi trad lax.


I MORGON
skall vi ha fest. Visserligen är farsdagen först på söndan men av förekommen anledning firar vi ren i morgon. Barnen kommer för att uppvakta sin pappa och äter middag.  Entré drink av Ansis marskalkflaska med lite koskis, sen fetasallad och sen fisksoppa. Senare till kaffe ostkaka med hjortron och kanske pikkuhiljaa en drink.

NU ÄR KLOCKAN MASSOR.
Godnatt!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar