tisdag 19 november 2013

En trevlig dag

hos Yvonne. I början av Museigatan finns en blombutik. Vi hade tänkt besöka Philips grav så jag gick dit och hitta en krans som passa precis. Den var gjord av en massa korta pinnar. Förutom att han var silversmed var han också snickare. Dessutom köpte jag i en chokladaffär saltig choko. Kanske inte så god.

 Här deras fina hiss.
Men jag blev bjuden på te´och laxpiråg och kaffe och äppelkaka med vaniljsås. Vi satt och prata och  berätta saker för varandra. Dom har ett så vackert hem. Jag hade kommit dit kl 14. Jag tror att klockan var 18 när vi gick till graven. Det var ganska kallt. Kolmörkt. Men Yvonne vet var graven finns så hon hitta den genast.

Här lyktan som lyser upp kransen av pinnar.

Vi sa adjö till varandra och jag for iväg till Stockmann.



JAG HAR BERÄTTAT
vad ett châtelaine är. Ändå verkar det som om alla inte läst det. Under typ medeltiden i slott och borgar fanns det slottsfruar som gick omkring med en stor ring som hängde i bältet. På ringen hängde framförallt nycklar, men också kam, sax, gaffel m.m.

Mitt slutarbete i skolan var ett châtelaine åt Stefan Lindfors.
 
Han hade dille på anakondamönster. Därför ett ormhuvud i vilket olika föremål hänger. Alla föremål kan man ta loss och använda. Örhänget täckt med fiskskinn. HIMS Heartagram i guld och patinerat silver. Flasköppnare. En ring som föreställer flaskan Plupp som då var aktuell och Serpent som var en vibrator. Jag gjorde den i silver med tungan av guld så att också den var som ett halssmycke. Det här var då alltså ett stort slutarbete. Åt aktuella finlandssvenskar blir det säkert bara en grej per pers.

Här en lista: Jörn Donner, Dave Lindholm, Tove Jansson, Kjell Westö, Otto Donner, Jutta Zilliacus, MärtaTikkanen, Richard Lindh, Björn Wahlroos, Redrama, Kenneth Kvarnström, Monika Fagerholm, Lucia...

Kom gärna med mera förslag!

2 kommentarer:

  1. God Morgon! här ligger jag i sängen o matar Emil,hannu gick pa lenkki:)såg att du varit helt i mina knutar igar...bor ju paralellgatan till musegatan.du madt komma o halsa pa fast tillsammans med Caro o sa sku man kunna tala lite om Hannus smycke.nojoo hoppas lillingen sku somna snart sa jag ocksa sku fa lite somn heh...ha en bra dag.nora

    SvaraRadera
  2. Det kan vi riktigt bra göra! Bara kolla när Hannu är på jobb och Caro och jag har lämplig dag. Vi kan ju återkomma :)

    SvaraRadera