lördag 23 november 2013

Heter det månne

privat liv eller privatliv. Undrar. Hur som helst skall jag berätta vad jag gjorde i dag. Jag gick äntligen till en smyckeutställning i Tulli- ja pakkahuone,  dom stänger nämligen i morgon.

 Jag fick inbjudan när jag hälsa på hos Claes Nyström. 

 Här Tull- och packhuset på Skatudden.

 
 En fin ring med knottrigt silver runt en porslinsbit.

 Den här grejen tror jag att hette "Vituttaa kun palelee".

 Här en fin silvergrej som föreställer ett ägg.

När jag gick i guldsmedsskolan i Ekenäs hade jag en god vän som hette Jenny Puputti. Hon var väl bara 17 år. Hon har nu gått 3 år i Lahen Ammattikorkeakoulu på smyckedesignlinjen. Fina saker hon gör   : )


Vacker himmel när jag kom ut.

Presidentens slott repareras.

På den här brons ledstång tycks unga par fästa lås som symboliserar att dom alltid skall hålla ihop. Dom här två fäste just ett lås där när jag närma mig   : )

Via ett antal  butiker och slutligen ett kg lax hos Stockmann och 300g gravad, köa jag ganska länge vid kassan. Hemkommen måste jag fort sätta dophänge och glasbitssmycken på min blogg för jag hade gett mitt visitkort åt flickorna som suderade vid Lahtis högskolan. Men sen blev det grillad lax och Niel Young.

Snart kommer en film som heter Tinker, Tailor, Soldier, Spy. Den skall jag se på.

I morgon besök hos Kirppis Mäkitorppa. 
Kanske vi för våra gamla saker dit med Caro. 




4 kommentarer:

  1. Privat liv och privatliv är båda rätt, men avser lite olika saker. Belyser med exempel; Hon levde ett mycket privat liv. Dvs särskrivet gäller det en människa som inte just berättar om sej själv för någon, som stänger om sej själv. Som inte yppar något om sitt privatliv.
    Månne nu inte du här avser privatliv. :)

    Hälsningar från språkpolisen och bw:n Gillie

    SvaraRadera
  2. Nå jo och jag är nog lite osäker om mitt privatliv. Nog kommer jag säkert att berätta saker : )

    SvaraRadera
  3. Hei Babben!

    Vad fin blogg du har!

    Iina förmedla dina hälsningar. Jätte trevligt att du hann ta en titt på vår To The Bone utställning! Du e också alltid välkommen o hälsa på till Lahtis. Nästa vår blir det utbyte till Usa för min del. Sen har jag bara ett år kvar av min utbildning här :)

    Om du är intreserrad av att se vad jag har syslat med under mina år i Lahtis så har jag också en blogg: http://dnlahti.tumblr.com/

    Hälsningar Jenny

    SvaraRadera
  4. Hej Puputti!
    Nu är jag osäker om du fick mitt mejl. Jag svara på den här kommentaren med e-post. Hur som helst är det ju jättefint med ett år i USA och sedan är du väl småningom designer/guldsmed. Mina egna beställnngar är väl inget att hänga i julgranen, men roliga att göra.

    Ha det bra och sköt om dej,
    Babben

    SvaraRadera