tisdag 17 september 2013

Legopåsen

trodde jag att hängde på en hylla i verkstaden. T ringde att den inte fanns där så jag gick nu sen dit och efter många om och men hitta jag den i en större pafflåda där det också fanns en massa plastpåsar fulla med andra Legon. Dom fick bli där tills vidare. När jag kom hem hade Caro och Amanda anlänt.

Vi dela upp systemet så att Caro sortera och jag tvätta. 

Här skurade legobitar.

Det var nog ganska jobbigt. Hälften är väl ännu otvättade. Ändå satt T själva påsen i tvättmaskinen med ett par farkkur. Caro skulle småningom efter Aron och jag skulle träffa mitt gudbarn Nora.

Nora var så glad och fräsch. Hon jobbar på Kankurin Tupa så jag gick dit efter henne. Hon tog cykeln med och så gick vi till Stockmann för att äta glass. Fjärde våningen var ganska full av folk så vi for till åttonde. Nu skulle det inte vara bara en boll utan det blev nånting som hette Fazer-kori.

Nora får en bebi i början av november. 

Vi satt där väl till 18.30 och sen kom hon med när jag sku köpa busskort. Jag blev till mig för disken med busskort och Lotto fanns inte mera. Tanterna i disken bredvid skratta och så tyckte dom att mitt busskort hade så roligt fodral och sen fråga ena tanten att om jag är tillammans med flickan bakom mig och jag sa jo och då skratta tanten på nytt och sa att hennes tröja är avig och jo det var den för pesuohjelapparna hängde utanför   : )

Sen gick vi ännu till SOL efter mitt landedraperi. Dom hade lova sätta textare om det sku ha kommit tidigare. Nå höh! 3.9 sku jag få det. Nu var det 17.09. Den här tanten sa att int meddelar dom någå. 27,30 kosta det.

Sen sa vi adjö till varandra och jag gick ännu till Yves efter Malaysian coconut-ducshmedel och body lotion med samma doft. Någå småsaker fick jag på köpet.

Ärtsoppa, isvatten och knäckebröd hemma. Såg inlägget om journaliststuderandena som gett ut en bok om Nalle Wahlroos.

Jag trodde att filmen om Erik Blombeg var en dokumentär, men så var det inte alls. Svartvita kortfilmer som jag int orka se. 

Här då ännu en större hög med tvättade Legon, men det finns ännu  8 fryspåsar med sorterade bitar som jag småningom skall tvätta.
Jag har bara några sidor kvar i Knausgårdboken. 
Tror jag skall läsa den slut i kväll   : ) 


SLUTLIGEN
Ett par örhängen gjorda av glasbitar har jag sökt och sökt. Hittar dem inte. Någon trevlig har tydligen farit iväg med dem. Nå, 30€ men i alla fall...

 



4 kommentarer:

  1. Hej!

    Vakna redan kl 05.30 och skrev hit en kommentar men av någon underlig anledning kom den inte fram....hoppas det funkar den här gången...Det var riktigt kiva att ses och glass är ju alltid gott:)Det har varit min "graviditetsherkku"som jag ätit nästan varje dag hehe:)Ajoo jag glömmde fråga en sak om dina smycken så jag får visst lov att ringa dig vid nåt tag :)Häärligt väder,cykla till skattan på jobb och det dofta så gott när jag for förbi torget,kaffe och nybakad bulla namm:)Ha en bra dag!:)Nora

    SvaraRadera
  2. Jag tyckte också att vi hade så roligt. Är det så att det också på Skatudden finns en Kankurintupa?
    Vädret är ju jättefint! Vi skall också strax på promenad med Tättä och Caro och hennes barn. Hör av dig om smyckena.
    Hörs!
    Babben

    SvaraRadera
  3. Joo vi har en butik här på Grand Marina Hotellet....så det blev hotelmorgonmål och hotellunch,för bara 5 euro not bad :)Det är riktigt skönt att jobba här emellanåt för det är så mycket lugnare här än det är på esplanaden,iallafall idag...På sommaren/semestertid är det ju nog rulianss.
    Hörs!

    Den anonyme Nora lol;)

    SvaraRadera
  4. Ja just ja! Det låter ju jätteskönt :)

    SvaraRadera