måndag 9 september 2013

Idag i verkstaden

kvällsskift. Jag kom inte iväg förrän bortåt någå ett. Jag satte igång med pinglan. Alltså helt från början.  Och jag lyssna på The National och Sigur Ro´s.
Såga nysilver och 925 silver och fila kanterna. Hamra halvkloten i städ så dom blev runda och mindre och mindre.
När jag borra hålen längs kanterna i nysilvret gick det ok med första, men den andra fastna i borren och snurra runt, runt, runt och rev upp ett sår i min tumme. Jag satt plåster och fortsatte och när alla tio hål var borrade börja jag söka den första nysilverhalvan. Den fanns ingenstans. Jag sökte och sökte. Jag fundera att vad kan jag ha gjort med den. Satt den nånstans. Typ i nån låda eller någå skåp. Jag lyfte på alla saker. Titta i lådan under borren två gånger. Jag tänkte att jag kan ju int göra en ny att den måst ju finnas nånstans. Efter en halv timme hitta jag den i lådan under borren. Helt på sidan. Fallit dit.

Nu såga jag strängarna och lödde fast dem i varsin halva och fila kanterna släta. Liksom raka.

Och borra hål så att pinglan inte hoppar eller exploderar. 


EN HALVTIMME
gick det åt till att söka ena halvan, en halvtimme var dom i syrabad medan jag åt en appelsin och en halv timme texta jag med min son och tala med Tuva. Så jag jobba konkret 4,5 timme.


DOPMATRESTER
hade vi fått med oss hem. Det åt vi nu. Potissallad, rostbiff, rökt lax, bröd, Motte-smör...  Jag föreslog vatten - min man föreslog vin så det blev vin   : )


I MORGON
morgonskift.Hopas jag får pinglan färdig. Kalle var lite flunssig  dag. Hoppas han mår bättre i morgon för då skall vi gå till Korjaamo och kolla Kustaa Saksi. 
Eller på onsdan.

2 kommentarer:

  1. jaaa eftersom jag åt rester till lunch blev det vatten men s fick vin då han åt det som middag :)
    Så fin mat kan man ju inte skölja ner med kranvatten ;)

    SvaraRadera