onsdag 11 september 2013

Hypnagogia

är nånting otroligt hemskt! Jag upplever det nu och då. Oftast på lande. Det är i allmänhet konstnärer, filosofer och vetenskapsmän som har dom här upplevelserna på natten. Dom hypnagogiska hallusinationerna är otäcka. Nån står i rummet och andas och rör i dig. Du hör röster utanför väggen och så klampar dom in och börjar härja. Små barn kan klättra på dig. Konstiga oranga saker syns i rummet. Nån viskar ditt namn o.s.v. 

Men det är väl dom kreativa som upplever det. Typ Aristoteles, Einstein, David Lynch, Roger Waters, Hemingway...  så jag finns ju i bra sällskap. Jag upplever det alltid så att jag inte kan röra mig och i rummet finns konstiga personer som vill skada mig. Det anses att jag försöker nå REM sömnen för snabbt.

Nå, hur som helst, min son har samma problem därför ville vi gå och se Kustaa Saksis Hypnopompic (Frederic Myer) ett annat ord för Hypnagogia (Alfred Maury). Kustaa Saksi jobba tillsammans med Kalle så dom var kaverir förr i världen. Saksi bor numera i Amsterdam. Men tyvärr var Kalle ännu flunssig så jag gick ensam.

Det där jätte obehagliga ser jag inte i hans fina jacquard gobelänger. Och så finns där fem serigrafier. Jag hade planerat köpa nånting till väggen i min sovbox. Jag skall ta bort det som finns där och måla väggen vit. Ändå var serigrafierna kanske inte så fina. Och hypnopompic är nånting annat än hypnagogia.







ÄNDÅ
inledde jag dagen med att äntligen fylla i sjukförsäkringsansökningar och yllätys, yllätys gick det helt ok på nätet. 
Kl 14 hade vi Amanda-träff. Caro ville på gym så mofa och jag tog en promenad med henne. Hon var vaken hela tiden. Vi gick runt Himmelsberget och sen till Lippakiosken.

Mofa fick blåbärsglass - jag körsbär/choklad. Lågstadiet i bakgrunden.

Småningom blev Amanda lite knarrig och Caro sku väl snart komma från gymmet.

Nå, hon grät ju nog lite sen när mamma kom och då satte vi oss alla på en bänk och Amanda fick mat.

Konstig björk.

Mofa var sen med Aron hemma hos oss och Caro, Sande och Amanda for och se på ett hem och jag for till Korjaamo för att kolla Saksi.


PASTA
på takterassen.

Den här gången Carbonara.

 Alltid roliga bilder från takterassen.

 Vildvinet börjar få röda blad.


I MORGON
Caro och Amanda på frukostbesök och sen far vi till lande med treans båt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar