onsdag 4 september 2013

Idag i verkstaden

 ingen höjdare. Amandas plakett var såtillvida fel planerad att det skulle ursprungligen vara en guldblomma och då tyckte jag att det räcker om plaketten är 1mm och guldet 1mm. Nå nu blev det ju inte så. Jag var kreativ med nysilver krusiduller och så besöt jag att det sku vara fem små rosa zirkoner och en större färglös i mitten. Ganska snart konstatera jag att en större färglös inte går att infatta i 1mm silver. Nå, tänkte jag, jag struntar i den stora stenen och sätter dit guld istället. Det var ju fiffigt men när dom små stenarnas radie var 2mm var  höjden 1,5 mm. Nå, int blev det ju någå. Jag borra för stora hål. Ett blev så stort att stenen föll igenom. Kiva! Där ha jag bra problem i morgon.

Det andra problemet var finsilvret. När jag polerat hänget såg jag att hela texen var täckt med finsilver. Jag filsa och jag putsa med en sandpapperstrissa och jag polera med polermaskinen. Det mesta fick jag bort, men där blev kvar. Dessutom på texten så hur skall jag nu våga fortsätta putsa.

 Texten kan ju försvinna helt. Kakka!

 Såhär som svart ser ju hänget helt ok ut   : D


KLOCKAN
var bortåt sju när jag gick till Alepa. Jag sku faktiskt ha ganska mycket. Bl.a ägg och zuccini och lök och paprika m.m till min frittata. När jag kom ut från Alepa ringde T och så tala jag med honom  hela vägen hem. 


 Här fin himmel som jag fota från balkongen.


OM JAG ÄR ENSAM
en onsdag, när det liksom är pikkulauantai, köper jag Mateus Rose´ därför att det är bara 11%
Likaså i går på Stockmann.  Natutvis kunde jag också ha köpt Chianti, men det har korkskruvskork som jag inte längre är van vid. Dessutom är det 12,5%  Huh, huh!

Förutom allt det jag köpte i Alepa fanns här också två kokta potisar så nu stekte jag allt, vispa två ägg och satt till sist riven ost på   : )

Ändå bara två ägg så allt blev liksom synligt.


JAG ÅT
mella 21 och 22 och läste Glorian Koti. Såg sen på tråkiga tians nyheter och nu bloggar jag. Vad bra att jag upplyste er!
Eftersom min diskmaskin är på lande måst jag nu då strax diska. Caro och Amanda för Aron till dagis i morgon och dyker upp här någå 9.30 för jag lova bjuda på frukost.

Efter det då kamp i verkstaden eller kunda man igen på något sätt vara kreativ   : )


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar