fredag 19 oktober 2012

SKYSKRAPORNA I HELSINGFORS
skall jag skriva om nu. Vad som hade hänt vid Tölö viken hade jag ingen aning om. Hur lyckas beslutsfattarna besluta otroliga saker utan att stadens innevånare vet om det. Jag läste om sjukt tråkiga firma- och bostadshus som skulle byggas vid viken. Jag läset det i Helsingin Sanomat en söndag. Jag fattade ingenting. Vaddå? Den här grejen hade gått mig helt förbi. I mitten av september for jag på min första yoga. Då såg jag vad där händer. Och i går när jag tog bussen till Elielplatsen såg jag resten. Helt sjukt fula hus. Nånting som knappast skulle byggas som förort till Villmanstrand. Heeeeemskt!

Matti Pikkujämsä - samma illustratör som hade gjort möss och älgar i en stuga för nån tid sen.

Det här var ju inte ännu skyskrapor men sen. Busholmen, Fiskehamnen och kvarteret i Rödbergen. För att inte tala om Böle. Varför i himlens namn har inte stadens innevånare nånting att säga. Hörde ni att UNESCO inte kommer att ha Sveaborg kvar bland sina skyddsområden om man bygger dessa skyskrapor. Vem skall man rösta på för att undgå dessa hemska planer?


EN BIT GÄDDA

hitta jag i frysboxen. Jag beslöt tillreda den som laxsystemet - d.v.s med citronskiva, anjovis och citron.

 Dessutom natutvis trattisar med bacon och spenat   : )


I MORGON
på förmiddagen Aron. Han kommer hit för mamma skall på mode-skönhetsmässan. På eftermiddagen skall vi till Borgbacken och se på Hevisaurus med Aron.


2 kommentarer:

  1. Apropå skyskrapsbyggen; Så här säger kommunalsvalskandidat nr 518 :
    "Miljön bör bevaras och närservicen utvecklas. All planering bör ske i samråd med invånarna."

    Nån för dej att rösta på! ;)

    Allinug Ztepsregal

    SvaraRadera
  2. Ja just Laura Finne-Elonen. Ska fundera.

    SvaraRadera