måndag 22 oktober 2012


MIIU
skulle egentligen hem idag, men vi tyckte att är den nu här så  är den, att två dagar till har ingen betydelse. Dessutom hade dom på Båtsmansgatan funderat på samma sak   : )

Roligt att springa i trapporna och gnägga efter fåglar.



IDAG I VERKSTADEN
fyra timmar på eftermiddagen. Jag hade gjort ett Bodö-smycke tidigare och nu hade det andra blivit på hälft. Jag gjorde nitar och polera och fick det färdigt. Ändå när jag jämför öarna ser dom nog lite annorlunda ut sinsemellan.
 
Av Pörtö öarna har jag haft gjutningar i flera år. Kanske jag nu borde beställa också av Bodö.


CARTIER-RINGEN
 - d.v.s den där tre ringar går innanför varandra - fick jag en beställning på. Visserligen inte tre olika i guld utan helt enkelt silver. På GSW-mässan i går kom jag åt att riktigt konkret titta och vrida och vända på en sån ring. Ändå beslöt jag göra två ringar av 1,5 mm tråd och den tredje av plåt för att kunna stämpla.

Om man tittar noga ser man här två runda ringar och en platt.


Det skulle bli en lillfingersring. Att få rätt storlek är lite jobbigt när dom går in i varandra och på varandra. Den här är nu gjord enligt mitt lillfinger. Få se om den passar min kund. I morgon skall jag ännu fila lod och polera. Nånting tycks spegla sig i dem. Undrar vad?

På eftermiddagen skissar jag Pellinge-örhängen åt en beställare och kanske börjar på turkosörhängena.


PÅ RIKTIGA VALDAGEN
har vi alltid brukat rösta. Det är lite högtidligt och sen går man hem och dricker vaalikahvit (vits). Men söndagen den 28:de är vi på lande. T rösta på dagen i stan och eftersom vi inte förde hem Miiu tog jag 69:an till huvudposten och rösta där. Det blev Astrid Thors. En påse djupfryst sej från Sokos och hem tillbaka.


PÅMINNELSE
Glöm inte att i morgon se på Hans Välimäki i Berlin med Robert Helenius.  MTV kl 20.


SLUTLIGEN

Här en perfekt illustration till Tom Waits  Last Leaf
  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar