tisdag 1 februari 2011

EN RIKTIGT TREVLIG DAG!
Jag var i stan redan kl. 10. Före min Anni-träff hade jag ärenden till Forum, Stockmann och Clas Ohlson.  När jag kom till kassan i Clas O. sa han "moi", jag svara "mojn". Han sa "kaksi euroa". Jag tänkte säga att hör du du. Säger man mojn med n i slutet är man svenskspråkig, men jag iddes nu int ställa till. Det var ju så vackert väder...

Jag hade en halv timme överlopps tid så jag gick till Harri S. och diskutera ett halsband. Väskan som har spökat sen jag sist var där, fanns fortfarande på hyllan. Jag kolla sen om kameran ryms i den och tyvärr gjorde den det, så jag köpte väskan. Jag fotar den i dagsljus imo så får ni se.

Union Design/TAG gems har ett bra urval fina stenar. Där träffades vi med Anni. Jag hade gärna Anni med mig för jag är inte så bra på "diamanter". Också hon planerar en ring.
Det här är safirer. Stenarna i mittersta raden kallas gröna safirer fast skiftningarna varierar. Fiiiina!

Det blev inte "kaffe på Fazer", det blev soppa/smörrebröd på ett café i Kronohagen som jag tror hette Kulma. Ni vet den där finlandssvenska kocken som börja me sina soppor i Hagnäs hall. Det blev lite kaffediskussion med honom, men jag lugna mig nu sen. I stället planerade vi ringar med Anni.

Annis och Alexandras verkstad kommer att bli både mysig och inspirerande.
Alexandras bord.
Här skruvar Anni fast nageln.




På denhär soffan väntar sen kunderna på försenade smycken.
Till sist en pittoresk detalj!

Vi gick sen på jobb/hem längs Elisabetsgatan för jag måste köpa Indiskt kaffe. Det har varit slut en tid - man har ju inte så ofta sina vägar genom Kronohagen. Jag tror att jag satt kaffevattnet och koka ännu med ytterkläderna på. Ljuuuvliga aromer!


2 kommentarer:

  1. vilken fin verkstad flickorna har!!!!
    Nu när jag såg de gröna safirerna blev jag lite sugen på en sån, grönt skulle ju nog passa till mig när jag är en sånhärn ljus, fräknig med rött pigment, alltså bling bling variant (inte jag, stenen)

    SvaraRadera
  2. Just vad jag alltid har tyckt - en ljus, fräknig bling bling variant :D

    SvaraRadera