fredag 25 februari 2011

GODMORGON!
Ingen Forsbyväg idag kl. 8.00 utan i stället en bedårande bakgård. 

Och medan jag drack morgonkaffe beundra jag våra dekorativa 2 veckor gamla tulpaner.
Hur som helst skall vi till Mustapekka idag, så bara att skriva "tulpaner" på listan. Men fredag är städdag (fint rim) så det är dammsugning som gäller. Ändå bytte jag lakan först. Tättä hade bättre tur än jag när han var till Arabias outlet. Han hitta fina grågröna satinlakan till halva priset. Jag bädda med dem direkt ur plastpåsen. Varför anses det att man skall tvätta lakan/dynvar innan man bäddar med dem?

ME NAISET
var en annan sak jag hade på uppköpslistan. Igen vackra Caro-bilder, tre uppslag.

EESTIN HERKUT
är en matbutik i Böle. Mitt emot järnvägsstationen. Den har sån stämning som förr i Tallin-butiker, men med en massa herkkur. Tättä har dille på deras fiskkonserver. Jag har köpt bröd och ost där, men alltid deras bortschsoppa. Det finns olika sorter.

Vi har alltid hemma ett par glasburkar. Jag har aldrig tillrett soppan - Tättä är virtuos.

BRUCE WILLIS

Månne Bruce hade sin charmiga min ren som ett-åring  : )

4 kommentarer:

  1. Oj, vilka vackra Caro bilder och en charmerande lille påg.
    Hälsningar
    Tuikkus matte

    SvaraRadera
  2. Hej! Hoppas du kan köpa Me Naiset i Sverige : )

    SvaraRadera
  3. Nya lakan rekommenderas tvätt före ibruktagande, eftersom färg och andra tygbehandlingsmedel kan vara lätt toxiska och förorsaka kli och klåda och exem och sånt... När man tvättat lakanen försvinner spåren av dylika kemikalier. Högst antagligt får mycket få människor symptom av icke förtvättade lakan, men tillverkarna måste ju gardera sej. Sådär som läkemedelsfabrikanterna.... varnas för allt man bara kan tänka sej, så att man inte blir ersättningsskyldig.... JAG tvättar aldrig nya lakan, för då försvinner den där underbara svala krispigheten, som nytt fint tyg har... sådeså...
    Gillie the Great BW
    ´

    SvaraRadera
  4. Godnatt! Nu skall jag gå och sova i sval krispighet : )

    SvaraRadera