söndag 13 februari 2011

NYA KRUKVÄXTER
Man brukar ju få rådet att inte genast plantera om nya växter man köpt, att dom ska vänja sig vid sin nya plats först. Jag har bara märkt att då blir dom där i sina plastkrukor hur länge som helst. Därför köpte jag mylla också från K-Rauta och planterade då växterna  idag. Samtidigt plantera jag om halvdöda saker och lät krukorna cirkulera.
                                                                                Före.

                                                                                Efter.

HBL
Nu tror ni att jag tänker börja skälla på Husis, men det tänker jag inte alls. I samband med den stora omarbetningen tänkte jag nog att vad skall det här bli. Ny typografi och nya ledarskribenter. Men vid typografin har jag vant mig och Marit av Björkesten är ju en jätte duktig ledarskribent. Dessutom är ju kulturövervakningen helt huippu. Nästan varje dag flere uppslag. Och på veckosluten ännu mera, ofta med Philip Teir som redaktör. I dag läste jag Husis nästan två timmar.

KALLASVUO OCH DESIGNÅRET 2012
Jag minns så bra när jag fick veta att Helsingfors blir WORLD DESIGN CAPITAL. Jeeee, vad det skall bli fint. Och så kom kallduschen i januari: Oli-Pekka Kallasvuo skall leda delegationen. VARFÖR? Jag såg honom som looser ren när han utnämdes till Nokias vd. Nu skall han då förstöra mitt kära design år. Citat ur dagens Husis: Vi är designårets länk till samhället, en plattform för olika instanser att mötas, säger han, utan att konkret precisera vad delegationen kommer att göra. De ska träffas tre gånger i år. Den första träffen var häromveckan.
Hallååååå! Sätt igång då. Designåret är 2012. Allt ska vara klart då!!!!

2 kommentarer:

  1. jag är lite avis på dina fina växter.....

    SvaraRadera
  2. Nå jo, men få nu se. Om nån vecka ser man hur dom trivs.

    SvaraRadera