torsdag 24 februari 2011

LÅNG VÄNTAN
Jag for hemifrån kl 12. Sku på koll till en läkare på Bulevarden. Jag kom i tid, ändå var där ännu två patienter före mig.
Här satt jag alltså i femtio minuter och vänta. Öppna spisen är konstgjord, men värmde ändå skönt.

SAR-TRADING
Klockan var typ två när jag ringde och kolla att SAR-trading gubben var på plats. I hörnet av Nylandsgatan och Albertsgatan jobbade en äldre tant och ett par gubbar. Hon hade en spade och  moka opp den is som ena gubben HACKA MED SPETT. Mot husväggen stod lutade också ANDRA ISHACKOR. Jag måste ju öppna näbben och oija mig och berömma dem. Tanten sa "Niin"? med ett tonfall som var ett frågetecken. Men jag har inte sett sådan verksamhet tidigare i vinter nånstans.

Här är då den eleganta butiken på Rödbergsgatan som förser Helsingfors guldsmeder med verktyg och maskiner. Jag behövde en såg till + blad.


 DESIGNMUSÉUM


"Glöm inte Konstindustriella" stod det i min almanack. Det händer att utställningar jag vill se slutat när jag vaknar upp. Det här är alltså en utställning som gäller Konstindustriella högskolans 140 års jubileum. I nedre våningen finns allt gammalt dom hämtat upp från källarn. I övre våningen unga personers verk från typ 2000-talet. Men också Stefan Lindfors  bordslampa Scaragoo från 1988 ryms med. I det stora hela var jag inte speciellt imponerad. 
Ett par juttur var ändå så bra så jag tyckte jag sku fota dem  : )


Först då dom här tavlorna av Sasha Huber från 2005. Bilderna är gjorda enbart av metallnitar på faner. Alltså sååååå otroligt!

Och sen denhär taklampan. Den var så himla fin! Föreställer liksom ett halsabnd med t-lås. Jättesnygga färger. Ljuset fanns endast i den stora vita saken. Katriina Nuutinen har gjort den 2009.

Slutligen té i caféet.
Grönt japanskt som inte var speciellt gott.

Ännu uppdrag till vissa butiker, men sen då till slut Stockmann. Det var nog verkligen dåligt med deras utbud av färdigsydda dukar. Och verkligen då inte någon gul Finlayson. Den sku säkert int ändå ha varit bra.

2 kommentarer: