fredag 18 februari 2011

NYTT LAXRECEPT
Anjovislax med citron
4 pers (lämpligt för Tättä och mig)

4 laxbitar á 150-200 g 
12 anjovisfiléer
8 tunna citronskivor 
1-2 msk capris
smör till stekningen

 Smält smöret i en stekpanna. Stek lax fileérna med skinnet dedåt några minuter, så skinnet blir brunt och knaprigt. Placera laxen i en ugnspanna och placera anjovis, citron och capris på laxen. Stek ännu i ugn 10 min i 200°.

Smör-pepparrotssås
Smält 50 - 75 g smör i en kastrull. Tillsätt 1-2 msk färsk pepparrot i tub och 1 dl finklippt dill.
Vi hade sen ännu naturell gräddfil i en kippa.

Servera med grönsallad och kokt potatis.

VINTIPS
Vi drack till ett vin som heter "A marsanne chardonnay  from greener planet". Plastflaska. 13 %. En hel liter, men man behöver int dricka hela.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar