söndag 27 februari 2011

LÅNGSOV
Fint ord, men är det verb eller substantiv? Liksom "jag långsov idag" eller  "oj, vilket långsov det blev". Hur som helst väckte mig le chef du déjeuner 9.45 till kaffe och stekt ägg. Skön långsam morgon. Jag är småstressad med en pinglabeställning, men gick inte till verkstaden. Beslöt att göra saker hemma, typ gå igenom högen på min sekretär och tvätta köks- och tambursgolv.

EXTEMPORE NATTGÄST
Kl 17 fick vi en liten Aron hit med pyjamas i väskan. Mamman och pappan skulle på 30-årskalas. Arons program var ordnat på ett annat sätt, men till slut kom han ändå hit. Tur för honom att vi råka ha lax och broccoli :  ) Han är ju en humor typ, men sen att lulla honom till söms är inte alltid det lättaste. Ögonen är helt vindiga efter kvällsgröten, ändå leker han pigg. Efter lite vaggsånger, dans till musik, krypande i sängen, somnar han till slut.

EGENTLIGEN
är  för mig så svårt att skriva eftersom jag hela mitt liv har uttalat det igentligen. Jag säger alltid så. Och det är väl inte förrän nu i bloggen jag har behövt skriva det. Varje gång får jag anstränga mig minnas Egentligen. Jag är väl ensam om att säga "ijentligen".

DILLE PÅ RÅGBRÖD
Och inte hurudant som helst, utan små bageriers. Dom är lite dyrare än Fazer, Oululainen och Vaasa, men inga tillsatsämnen. Av dom jag här har bild på använder visst alla enbart rågmjöl, vatten och salt.



Och godast med enbart smör som pålägg!

ÄNNU INNAN JAG SÄGER GODNATT...
Såg ni Nemi i dagens Husis  när hon tyckte  synd om sin bordduk för att den var skrynklig  : )
Godnatt!

2 kommentarer:

  1. Jo - Nemis duk i all ära, men jag tycker synd om gulduken, som blev kvar i butiken. Den hann redan bli så glad för att få komma hem till er och bo! Och inte blev den gladare av att jag köpte två av dens småsystrar. Sådana där tvärs-över-bordet-vepor.
    Apropå "bo". Ordet kan vara både verb och substantiv. Litet bo jag sätta vill och sen skall jag bo där! Långsov är ett likadant både-och-ord.
    Gullan från Arabien

    SvaraRadera
  2. Jag räknar med att du köpte veporna i smyg för duken : )

    SvaraRadera