söndag 12 december 2010

SÖNDAGSPASTA
I många herrans år har vi haft så gott som varje lördag grillad lax till middag. Ibland hade vi för mycket fisk och ville gärna konsumera den ren följande dag. Det passa bra med pasta och blev småningom en favoriträtt. Likaså kunde det bli över någon vinskvätt från veckoslutet. Sålunda lite fest ännu söndagkväll. Men sen blev det ju nog stress. Vi ville ha vår Söndagspasta! Vi köper numera så mycket lax att vi är säkra på att det räcker och lite extra vin : ) Ett bra pastavin (synnerligen prisvärt) är Espiga från Portugal.
Det blir alltså en måltid bestående av kall grillad lax i små bitar, kokt pasta (hudan typ som helst), grönsallad (gärna olika sorter) med "min" salladssås, lite pesto och mycke riven ost.

SALLADSSÅSEN
1,5 dl rybsolja
en skvätt vittvinsvinäger 
ett par teskedar socker 
typ lika mycket "pippurisekoitus"
två krossade vitlöksklyftor
Men prova er fram för jag sätter allt "på en höft". Det är viktigt att få socker/syrlighet-balansen rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar