lördag 18 december 2010

NU SKALL JA BERÄTTA OM TOMIINA
Det är idag exakt ett år sen jag råka på henne. Jag hade en träff på Café Engel, men var för tidig och beslöt fördriva tiden på Kieseleffska julbasaren. Nu minns jag inte om jag såg hennes superkivoga smycken först eller henns vänliga bohemsika uppenbarelse. Hon tala engelska och vi diskutera hennes smycken. Hon är egentligen fotograf, född i Finland med finlanssvensk mamma, men som liten fyttat till USA med sin pappa. Hon förstod svenska bra men talade hellre engelska. Nu bor hon i Finland igen och älskar att fota naturen här.  Smyckena gör hon av tenn, kostade typ 30 €. Min avsikt var att tipsa er om var hon säljer sina smycken nu när dom remppar  Kieseleff men jag lyckades tyvärr inte få kontakt.
 
Då för ett år sen köpte jag den här broschen. Fotot är från Sibbo, storlek 3x3cm. Samtigit tittade jag på ett par örhängen. Videkissor från Kihniö. Och det gick som det går när nånting blir och spöka i ens huvud. Jag kontakta Tomiina i februari och hon skickade örhängena till mig. Båda smyckena använder jag massor. 

 Och vet ni vad videkissor heter på engelska - Pussy willow  : )

GÅRDAGENS FESTER LYCKADE
Tillställningen på Mariegatan var stämningsfull. För min del blev det ju bara en "Fransk visit". I Olars närmast då humor. Hemma tio föra två.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar