tisdag 21 december 2010

IDAG I VERKSTADEN
För typ 8 år sen var jag mentor åt en Arcada-elev och vi har ännu kontakt. Eftersom adepten numera bor i Salzburg träffas vi på sommaren och till julen. Så hon dök upp i verkstaden och hämta en gös hennes pappa fångat i går (han hade fått många) och mamma-bakade semlor + en julklapp. Hon är Sibbo-flicka. Sen for hon iväg till flygfältet efter sambon som lyckats få ett flyg via Wien.

Jag sku sen avsluta ett julklappssmycke, men fick problem. Eftersom jag ändå sku till stan beslöt jag konsultera Syrjänen.
Jag ville alltså diskutera olika förfaringssätt då man fäster titan vid en annan metall. Och fortfarande är det så, att enda sättet är att nita. Nå, så blir det också snyggast!

Sen sku jag då till ett visst ställe på Nylandsgatan.
Ett hemligt ställe!
Det gick helt ok med dom andra julklapparna också och sen då hem och steka gös.  Tättä hade gjort fina fileér och det är ju ingen sak att slänga dem i en panna och steka i smör ett par minuter på vardera sidan. Grönsaks-couscous blir gott att äta till. Nu är det så att jag aldrig förr ha gjort sån couscous, men kan ni tänka er att på lördagen i Olars var det just det vi blev bjudna på: smörstekt gös och grönsak-couscous.

3 kommentarer:

  1. hahaa aron kanske nog gissar va det "hemliga" stället är..

    SvaraRadera
  2. Nåmen åsch, jag visste int att han läser min blogg :)

    SvaraRadera
  3. Varför heter din blogg "rubrik"? När jag gjort en ikon på työpöytä får den automatiskt namnet "rubrik". Om jag Googlar på "Babbens smyckeri", heter alla inslag "rubrik". Kolla fast själv. Ede meningen? Nåt som jag kanske inte förstått...?
    Dilletön Gille

    SvaraRadera