tisdag 23 september 2014

Gårdagen

gick nu sen i koordinaternas tecken. Jag bredde ut sjökortet på stora bordet och låtsades rita in rutter. Men på kvällen på Arbis hade jag nog gjort en massa fel. För det första regna det. För det andra var vi i ett annat klassrum där man satt i bord fyra och fyra. Jag satt med två små pojkar som väl var bara elva och tolv. Jag förstod ingenting när folk sa liksom 214° eller 11,6 sjömil. Nå, jag blev kvar en stund så lärarn lärde mig och nu borde jag kunna. Ändå var jag så trött att jag inte uppdatera utan titta i stället på Fear and Loathing in Las Vegas. En film av Hunter S. Thompson. Alltså han hade skrivit den och Johnny Depp var igen i huvudrollen. Så där som i Romträsket.


I MORSE
for Monsieur till lande. Ganska snart fick jag denna bild.


När vi på måndagen for från lande hade trädfällarn uppenbarat sig på eftermiddagen. Snart meddela Nista att trädet var fällt. Där låg det en vecka och i dag for Monsieur dit. Förutom att trädfällarn fällt trädet hade han också sågat det i lämpliga "bitar".

CARO OCH AMANDA
och jag hade träff på Kirppis Mäkitorppa. Min enorma kass var sjukt tung och när jag kom till busshållplatsen for 64:an framför min näsa. Jag fick vänta 15 min. Caro var där i tid och hade ren hängt upp allt när jag kom fram. Eftersom vi var efter våra saker på fastlagssöndan hade det ju blivit lite skrynkligt. Nå, ei se mitään.

11-tiden tillbaka hos oss och det blev god frukost. Caro och Amanda tog en tvåtimmars lur, medan jag anhöll om försäkringspengar. Fyratiden for dom efter Aron och jag satte i gång med skärgårdsskepparkursen. Jag höll väl på i två timmar. Först kolla jag då det där med grader och sjömil och sen sku man hitta konstiga saker på sjökortet. Det klarade jag också, men måst säkert på något sätt ta fram dom där sakerna man sku hitta. Ändå finns det ännu massor läxor som måst göras.

TILL INKA
i morgon. Hon skall klippa och lite tona mitt hår. Jag skall vara där kl 11.

Nu måst jag tyvärr diska
Adjö!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar