söndag 21 september 2014

En söndag

som användes till att göra koordinaterna (latitud, longitud) i mitt häfte. Eller jag mätte först på sjökortet och skrev sen. Jag fortsätter i morgon, för då har jag hela dagen på mig. Först latitud och longitud och sen 64°00,4'N 25°48,7'O till 63°50,8'N 25°33,8'O.  Alltså voj huh huh! Jag räkna med att Monsieur sku kunna hjälpa mig, men vi var nog båda lika korkade. Nå, pikku hiljaa börja jag väl förstå...

Vi gick sen ut på en promenad. Liksom här runt omkring i Kottby. 

En selfie.

 Den sista rosen som fanns på hela häcken.

Vårt fina vildvin. Solen lyser liksom där i mitten.


Vi kom hem och jag laga lax och pasta. Åttatiden kom Sam Yaffa på Teema och efter det Elvis Costello. Den orka jag int se till slut utan kom hit för att blogga.

Gilla undra i förrgår över vad en "pikakone" betyder.  Det är ett program man kan välja på tvättmaskinen. 30 minuter 40°. Ändå blir det inte rent. Klänningen jag tvätta i förrgår fick igen helt brun rand runt halshålet när jag strök den. Jag har nånting som heter Vanish som jag skall gnida in i halshålet och sen sätter jag den i en 2 tim maskin med typ handdukar och en blazer som skall till kirppis. Det betydde att jag hade en mycket finare klänning när jag gick till 90 års kalaset.

I morgon då båtstudier på dagen och kurs på kvällen. På tisdagen skall vi igen en gång föra kläder till Mäkitorppakirppis som har öppet till söndagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar