tisdag 12 juni 2012

IDAG  VERKSTADEN
redan klockan 12.00   : )
Det var ju meningen att jag skulle få den slipaden stenen i dag, skulle alltså till stan.  Ändå hörde jag ingenting av Syrjänen

Men Oh my God, jag hade glömt att sätta örhängen. Nå, min verkstad är ju full av halvfabrikat. Hitta ett par silverringar (kreoler).

 Tänkte först fästa pärlor i dem,

men konstatera att så här med en mässingring ser det mera ut som jag. 

Att använda den här sortens örringar är nog lite jobbigt. Ett helt onödigt lås liksom. Att lyfta upp den där smala saken och sen på något sätt få den in tillbaka. Mina öron blev helt sjuka och röda. Täcks man sälja såna örhängen?


SILVERRING MED GNIDINFATTNING
Jag har gjort en massa gnidinfattningar efter skolan, men jag har på känn att det inte har varit ringar. Det har varit hängen och andra plaketter.

Nu blev jag lite osäker. Att i vilket skede borrar man hålet. Medan ringskenan är rak eller sen när den är en ring? Och hade man ringen fästad nånstans sen när man infatta stenen? Jag gjorde ringen först. Fila kanterna runda och polera den. 

Sen promenera jag till min gumor.  Jag satt där en timme. Tog spårvagnen hem, hämta potis åt T och gick sen till verkstan och fortsatte med ringen. 

Jag borra hålet med pelarborren så att jag höll i ringen med vänster hand. Sen fräste jag fattningshålet med hängborren. Då var ringen fästad i ett litet skruvstäd. För att sen då gnida fast stenen flytta jag skruvstädet till ett annat ställe där jag bättre kunde röra mig runt. Sen slipa jag ännu och polera och avlägsna vax i ultraljudet.

Den blev ju riktigt fin!


HEMMA
åt jag grönsakssoppa och läste söndagens Husis. På lördagkväll konstatera vi med vännerna att det på sommaren inte kommer nånting på tv man sku villa se. Dag ut och dag in ingenting! Åsikten var att på sommaren borde man betala bara halva licensavgiften   : (


SLÖTT 
att inte kunna planera sina dagar. Vad gör jag imorgon? Ringer Syrjänen att stenen är färdig?


SLUTLIGEN.
Liksom jag på vintern lova att inte fota flere vintervyer från fönstret, lovar jag nu att inte fota en enda blomma till.


3 kommentarer:

  1. ÅÅh vad fina örgängen (ringen för den delen oxo) men såna där örhängen med några pärlor önskra jag till födis :)
    Joo jag tycker att du kan sälja trots jobbigt lås...

    SvaraRadera
  2. Okej! Du får såna örhängen till födis, men det är tilläx.
    Vi skall ju också gå och shoppa och på restaurang : )

    SvaraRadera