lördag 16 juni 2012

HELT HUMOR MORGON
Gott kaffe, ägg och Stefan's Aurinkoinen.

Ett lustigt, supergott bröd vi först hitta i Söderkullas S-market, men nu konstatera att man också får det hos MustaPekka.   : )


ICE AGE
är nu Arons nya grej. Hans kusin hade glömt dvd:n hos Aron och nu är det då det bästa. Mofa vattenkamma hans hår utan att han reagera och momi ville fota det fina håret, men han brydde sig inte. Ser man på Ice Age  så ser man. 
Familjen Salminen for sen på dagen till Gumtäkts siminrättning. 


KIERRÄTYSKESKUS
var målet för mig och T.  Som jag väl tidigare nämnde: digiboxar, vhs-spelare och tvp steror/radior  förde vi.
"Viekää tonne", sa dom vänliga gubbarna.

MEN SEN DÅ DET ROLIGA
Vi for till Stockmann och köpte min nya fina stereoanläggning. Nu var det tyvärr så att sladden för högtalaren inte var tillräckligt lång. Ändå kommer jag att hitta en sån hos typ Clas Olsson eller riktig radiobutik. Sen visar jag bild till er. Jeepen var behändigt parkerad i Stockmanns parkeringshall dit stereon hade förts.

FAZERS VANILJGLASS
med svarta pripplor i åttonde våningen kolla vi sen. Jag tipsa Monsieur och han uppskatta. Sen gick vi småningom neråt våning för våning.  Och dessutom kolla vi Arteks rea. På vägen dit fråga jag typer att varför är här så massor folk? Jo, för att det var Samba karneval   : )

Hos Stockmann på deras rea för någå typ 40% köpte jag den här tröjan. 13 €   : )

OCH DET BLEV VIT FISK I DAG 
Sik. Två hela fiskar. Lätt att göra med peppar, salt, dill,  smör och citron i ugnen. Huvuna fanns kvar med  gälar.  Dom finns där för att man skall kunna kolla att fiskarna är färska.

Nå, jag tog sen bort huvuna.


DOM GODA PORTIONERNA
såg ut så här.
 Perfekt vittvin till, tyckte T.


Nu skall jag kolla en film på Fyran.
Adjö!

4 kommentarer:

  1. Du får inte sluta med blombilder från Bredvarpet. Jag vill alltid se hur årets "blomhylla" ser ut. Den var så nätt! Och just lite Babbigt lillasystrig som den skall vara. Fin! Nu borde ju jag komma med en blombild till mitt blomtips, somhär följer. - När man på en promenad går förbi en vresrosbuske med knoppar, så knipsar man av några såna knoppar där den röda blomfärgen redan skymtar. Bara knopparna. Inge blad och gren, Knipset sker alltså strax under "nyponbörjeknölen", Sen hemkommen sätter man vatten i en vid skål eller djup tallrik och sen knopparna i vattnet. På 1-2 dygn slår rosorna ut och man har en vacker blomsterdekoration. Plockade i går sju knoppar och tre har redan slagit ut! Tyvärr kan jag inte befoga bild till din blogg. men använd fantasin! Aaa.. men jag kan ju skicka som mail.. joo.. adjö..

    SvaraRadera
  2. Och jag har bifogat bild till min blogg : )

    SvaraRadera
  3. Jo den är fin - i synnerhet färgen - men materialet är kanske lite konstigt.

    SvaraRadera