onsdag 19 oktober 2011

MINA FINA CARO-GARN
kommer äntligen till användning. I många, säkert 15, år fick jag varje jul som julklapp av Caro ett garnnystan. Hon var väl bara typ 8 år när hon börja. Jag blev helt sjukt rörd en gång när jag såg henne som liten flicka stå i Anttilas kassa och köpte mitt garn. Det blev ju många med åren och jag använde väl nu och då något. Jag sticka överdrag till en ganska stor prydnadskudde och sen förstås pannlappar och äggvärmare.

När Annika F. kom på flickornas kväll till mig nu sist hade hon en så otroligt rolig sak på sig. En kort tröja med knappar i ärmarna. Olika färger och stickad  i olika mönster. Det är en minitröja, sjal, halsduk, huppa...  Jag tyckte den var helt sjukt fin så Annika sa till slut att hon kan sticka en sån till mig. Då kom jag ihåg Caros garn. Nu skulle dom få en värdig användning.

I luktlådan på lande hitta jag också knappar. Jag tog dem till stan och tvätta dem.

Varje ärm på "tröjan" ska ha fyra knappar - inte nödvändigtvis likadana.

Dom här blev kvar. Man känner nog ännu en svag "arom".

Månne jag skall kasta bort dem?

I DAG I VERKSTADEN
fick jag alltså besök av Annika. Vi liksom byter jobb med varandra: jag reparerade ett armband - Annika stickar en "tröja" till mig. Och Annika F. skall flytta. Till Esbo-viken till en mindre lägenhet. Hon tyckte som Calle och Inka att ni har ju högt i tak och er övre våning. Där sku det ju passa med stora krukväxter, så Annika hämta tre. Int en enda kom till övtre våningens öppna utrymme.

En blev i verkstaden.


En sitter bra i vardagsrums fönstret.

Den tredje ser fin ut i sovrummet.

När Annika gått slutförde jag ännu pärmen med dom nya printade smyckesbilderna. Fint att kunna visa mina Ogilvy-kaverir på fredagen.

OCH MED FOCUS PÅ FREDAGEN
stack jag mig faktiskt in till stan bortåt fyra. Förutom vissa saker jag skulle ha från Stockmann (som jag tills vidare bara får hos Stockmann) beslöt jag kolla Mexx-brillor i olika optiker längs Alexen och Kampen. Ingen hade. Så jag gick till optikern på Fredriksgatan. Nu var det en annan optikergubbe. Båda är dom ganska gamla (i min ålder). Jag tror den här var lite gäggig. Ändå beställde jag mina fina Mexx-brillor som jag får i början av nästa vecka  : )

TYPISK MAT

efter besök på Stockmanns delikatess - två el. tre färdiggrillade hönsbröst.
Hemma steker jag morotsskivor (slantar?) och lökklyftor i olja. Sätter sen med hönsbröstbitarna. Häller på vatten med en grönsaksbuljongtärning, hela kryddpepparkorn och två lagerblad. Puttrar medan man dukar. Lätt! Vi åt med quinoa och drack Long Dog rödvin till.


ÄNNU APROPÅ POSTEN
räknar jag med att ni alla läste Nemis serie i Husis i morse  : )

4 kommentarer:

  1. Jag kan inte Quinoa. Köpte en sats "Go Green"-Q. Direktiven var att skall sköljas och spolas och tvättas. Hällde i en sil (ett durch-schlag). Alla frön åkte igenom!. Nå sen tvätta jag vad jag nu kunde på annat sätt. Resultatet var kokt al dente Quinoa, med en stor sats sand, som knarssa mellan tänderna!! Not nice.. Fel Quinoa? Eller.....?
    Å vet ni vad. Hälsningar från Borgå yttre skärgård. Här åskar. Stort! Nu slutar jag.. Huuuj!
    Nillus

    SvaraRadera
  2. Under hela min quinoa-karriär var det i går första gången jag undra att varifrån har sanden kommit.
    Nu fick jag veta det : )

    SvaraRadera
  3. ja jag kan ju ta luktiga knappar....
    joo nemi var humor, tänkte på dig faktist när jag läste den heh.

    SvaraRadera
  4. Jo du kan ju tvätta knapparna sen alltid en och en : )

    SvaraRadera